Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Superbacken om VM

Förra året blev Emil Johansson utsedd till både Världens bästa spelare och Årets spelare. Nu vill superbacken ta en plats i VM-truppen och spela sitt fjärde VM.

Det sägs vara väldigt mäktigt och bra tryck i Hartwall så det ska bli jäkligt spännande, säger Emil Johansson.

Emil Johansson gjorde landslagsdebut 2013 och har efter det hunnit vara med på samtliga tre världsmästerskap och vunnit ett VM-guld och tagit två VM-silver. Nu har han tagit sikte på VM i Helsingfors som spelas 4-12 december där han vill vinna sitt andra guld.

Spännande såklart. Även om det kanske är lite ovisst så tränar man utefter att det ska dra igång som vanligt och tänker bort hur det är just nu. Jag som har lite finskt påbrå genom min mamma tycker att det ska bli kul att göra ett VM i Finland om jag tar mig dit. Det sägs även vara väldigt mäktigt och bra tryck i Hartwall så det ska bli jäkligt spännande, säger Johansson.

I veckan togs truppen ut till säsongens första landslagsläger där Emil Johansson är en av 23 uttagna spelare, som vill vara med och fightas om VM-guldet.

Det var en ganska väntad trupp tycker jag, det är många som har varit med tidigare och det är väl så det kommer vara. Det kommer nog inte ändras jättemycket. Den som vill ta en plats till VM-truppen måste enligt mig personligen leverera under hösten och se till att vara i bra form.

Han har själv tränat hårt under sommaren för att orka och hålla sig hel under säsongen.

Jag har fokuserat på att komma så väl förberedd som möjligt inför säsongen genom mycket träning. Det kommer bli en speciell säsong för oss i Falun som ska iväg på Champions Cup också. Det betyder att det kommer bli mycket matcher och det gäller att ha en bra grundträning bakom sig för att kroppen ska hålla sig skadefri.

Han tror även att den mentala biten kommer att vara viktig under VM för att kunna spela så bra som möjligt.

 Senast i Prag så fick vi en jobbig semifinal och det var jobbigt att ställa om mentalt tror jag. Nu när vi spelar i Finland så kommer det vara otroligt mycket finska supportrar på läktaren och om vi spelar final mot dem så kommer den mentala biten vara jäkligt viktig att jobba med.

Så ser herrlandslagets schema ut:
- 1-6 september – läger i Växjö
- 16-18 oktober – Euro Floorball Tour, St Gallen, Schweiz
- 25-29 november – VM-läger i Varberg
- 4-12 december – VM i Helsingfors, Finland

Se schemat i sin helhet här.

Köp dina biljetter här och se VM på plats.

Läs mer om VM.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56