Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Succéveckan är tillbaka - "Växer varje år"

Under måndagen sätter IBF Tranås årliga tjejvecka i gång. Målet är att höja medvetandet kring jämställd idrott – och visa upp föreningslivet i kommunen.
- Vi växer på tjejsidan varje år, säger Maja Rehn.

Det började med en tjejdag år ett och två. I fjol utökade IBF Tranås till en hel tjejvecka – som nu är tillbaka. Från måndag till söndag anordnar damlaget mängder med aktiviteter.

- Vi har kört tre år som har varit jättebra och lyckade, där mycket fokus har legat på FN-projektet Flicka. Vi kommer att ha kvar det, men skiftar fokus till ett jämställt idrottande nu, säger ansvariga Maja Rehn.

Under veckan ska damspelare besöka de yngre lagen och visa att det finns något att sträva efter i föreningen. Dessutom är ishockeylegendaren Maria Rooth inbjuden att hålla en föreläsning under tisdagskvällen.

- Vi har bjudit in alla föreningar i Tranås som har dam- eller flickverksamhet till föreläsningen. Vi vill visa upp vilket fantastiskt föreningsliv som finns i lilla Tranås, säger Rehn.

Målet är att höja medvetandet kring jämställd idrott. Dels vill de ansvariga visa upp vilken attraktiv förening IBF Tranås är, men även visa att Tranås är en bra idrottskommun där det finns möjlighet till olika idrotter.

- Vi växer på tjejsidan varje år, säger Rehn.

Den stora finalen för tjejveckan är på söndag, då flera matcher spelas i hemmahallen. Ett flicklag, damlaget och herrlaget spelar under samma dag, och då är tanken att det ska bli publiksuccé. Samtidigt arrangeras en minimässa, och projektet Fast Forward Girls från Östergötland är på plats.

Foto: Erik Hellquist

- Vi vill understryka att det är en vecka där vi fokuserar på tjejerna, men att alla är välkomna, säger Rehn.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55