Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Succén Welcome Cup arrangeras för fjärde gången

För fjärde gången arrangeras Welcome Cup. Cupen riktar sig till alla lag som verkar för inkludering och mångfald.

Den 6 april avgörs Welcome Cup i Mimershallen i Kungälv. Syftet med turneringen är att skapa en mötesplats för deltagarna i de olika lagen, som får en rolig dag i kombination med fysisk aktivitet.

- Många av deltagarna har en tuff resa i vardagen. Därför är det viktigt att umgås tillsammans med andra människor och framförallt ha kul på matcherna, säger Pontus Berger, initiativtagare av Idrott för integration och Bergsjön SK Innebandy.

Arrangörerna som har hand om Welcome Cup hoppas på ny succé.
- Vi siktade på åtta lag i år, men vi är glada över att vi har fått ihop sju lag som har anmält sig till årets turnering.

Årets turnering kommer bestå av gruppspel med både grupp A och grupp B. Ettorna och tvåorna går till A-slutspel och de övriga tre lagen går till B-slutspel. Alla lag spelar fyra till fem matcher. Matcherna spelas 2x15 minuter med effektiv speltid i sista minuten.

Pontus Berger ser fram emot den fjärde upplagan av Welcome Cup.
- Det ska bli fantastiskt kul att träffa spelarna, ledarna och domarna för att tillsammans skapa en trevlig dag för alla de sju lagen. Men också se en utveckling hos lagen och utbytet mellan spelarna och ledarna som är med i turneringen.

Förra året hamnade Bergsjön SK på en tredje plats. Pontus Berger såg det som en framgång för laget, men tillägger en viktig sak.
- Det viktigaste är att vi kan spela fyra roliga matcher i år. Om vi sedan förlorar några matcher, så kommer jag att gratulera motståndarna. Det spelar ingen roll om ett lag hamnar på en fjärde plats eller vinner turneringen. Alla lagen är vinnare på sitt sätt, säger han.

Besök Welcome Cups Facebooksida.

Tidigare vinnare i Welcome Cup
2018, IBK Frölunda
2017, FBC Lerum
2016, Bergsjön SK

short_text    Publicerat av Carl-Christian Frunck 2020-10-06, kl 11:55