Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Styrelser blir starkare av utbildningen

Skånes IBF:s Ida Fjällmyr genomförde en historisk utbildning i våras, då hon blev den första att genomföra grundutbildningen för organisationsledare. Nu ser hon fram emot en intensiv höst.
- Vi har som mål att alla föreningar i Skåne ska gå utbildningen, säger hon.

Grundutbildningen för organisationsledare har spridit sig i Sverige efter att den togs fram under förra säsongen, och styrelser har fått en djupare insyn i hur arbetet ska fungera i en förening. När utbildningsmaterialet precis var framtaget var det Skånes IBF:s Ida Fjällmyr som blev den första att genomföra utbildningen med en förening. Hon åkte ut till Gantofta IBK och träffade styrelsen under en helkväll.

- Det var otroligt spännande. Våra föreningar har verkligen efterfrågar något som ska stärka föreningsutvecklingen där styrelsen utbildas, säger hon.

Efter premiärutbildningen hos Gantofta har hon träffat ytterligare fem föreningar, och arbetet fortsätter i rask takt i höst.

- I Skåne har vi som mål att alla föreningar ska ha gått utbildningen 2019/20. Det är ett jättearbete, men det är där vi vill vara. Nu efter utbildningarna ska jag fundera på hur föreningarna kan ta sig vidare. Vi ska bland annat ha forum där föreningar får träffas och utbyta erfarenheter. Jag kommer att vara ute hos föreningarna väldigt mycket.

Vad har du fått för respons när du har träffat föreningarna?
- Jättefin, så det har varit kul. Många styrelser har känt att det är ett språng de tar för att ta till sig föreningsutveckling. Det känns spännande att se hur det kommer utvecklas framöver.

Vilka områden ser du att föreningar behöver fokusera på?
- Temat nu är att de behöver jobba med sin struktur organisationsmässigt. De behöver hitta sina roller bättre, skapa årshjul och sådana bitar. Vi på förbundet har de verktygen, man får försöka vara en stöttepelare i deras arbete. Jag vill inte lägga fram klara resultat, de ska få jobba fram dem själva. På så sätt lär de sig bättre.

Läs mer om föreningsledarutbildningen.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:56