Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Street-innebandyn lockar alla sorters spelare

Gamla SSL-spelare blandas med dem som aldrig har spelat organiserad innebandy. När det är dags för street-spel har nivån ingen betydelse.
– Jag kan inte säga att jag ser någon direkt skillnad, säger Petter Sunnvius. 

På en asfalterad utomhusrink vid en mellanstadieskola i norra Uppsala sluter de samman. Gamla kompisar och nya bekantskaper som genom en Facebookgrupp har skapat det som kallas Ultimate Street Floorball Association.

De som är med har olika bakgrunder. Några har spelat i Svenska Superligan, några som högst i division 3 och några har inte alls spelat innebandy organiserat. Det bästa är att det absolut inte spelar någon roll – här är alla på samma nivå.

"Även när det är spelare med som man träffar för första gången känner man en gemenskap"

Petter Sunnvius, Ultimate Street Floorball Association

– Alla kämpar på bra. Man ser ingen större skillnad på SSL-spelare och de som har spelat i lägre divisioner. Ingen halkar efter, alla hänger med, säger 26-årige Petter Sunnvius.

Sunnvius blev vän med några av spelarna när han bara var sex år gammal, men när de flesta valde att satsa på innebandy valde han bandy i stället. Där har han spelat i de högsta serierna – men han poängterar att innebandyspelandet med kompisarna alltid har varit viktigt för honom.

– Det är väldigt viktigt. Även när det är spelare med som man träffar för första gången känner man en gemenskap. Alla dras med, det är inga sura miner. Det hade varit en annan känsla om det var ett riktigt lag. Då smäller man på för att visa tränaren att man vill spela. Den här känslan som finns här borde föras in i riktiga lag också. Har man glädjen med sig hela vägen går det mycket lättare, säger han.

Vad är det bästa med innebandy?
– Det är farten. Den saknas i andra sporter, till exempel fotboll. Alla är hela tiden delaktiga i spelet i innebandy.

Läs mer: På tisdag berättar den förre SSL-spelaren om hur är att möta amatörer i stället för proffs – och varför han älskar street-innebandyn som motionsform.

Foto: Anton Rosenblad

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55