Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Storvreta med nytt SM-guld i sikte

Med många stjärnor i truppen vill Storvreta IBK fortsätta spela en fartfylld innebandy och vinna allt de ställer upp i.
Innebandy.se har pratat med lagets nya huvudtränare Andreas Harnesk inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har kört vår försäsongsträning tillsammans med vårt gäng Ultimate Performance. Vi har sammanlagt haft åtta pass i veckan. Vårt fokus under försäsongen har varit att anpassa vår träning efter vårt spelsätt. Vi vill spela fartfyllt och aktivt, därför anpassar vi vår träning utefter det.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har tränat litegrann. Eftersom vi hade en lång säsong väntade vi med vår innebandyträning. Men efter midsommar har vi kört två pass i veckan.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Vi kommer att jobba hårt med den inviduella utvecklingen för att alla spelare ska ha goda förutsättningar att bli ännu bättre. Vi kommer fortsätta som tidigare att använda oss av många spelare och spela en fartfylld innebandy.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Det finns en enorm vinnarkultur i detta laget och gruppen är väldigt tight. Vi har en stor trupp och då gäller det att ha bra stämning bland alla spelare, även de som får mindre speltid.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Linus Jämtdal, forward från Rosersberg. Linus har spelat i SSL tidigare och har god erfarenhet. Han är en rapp och teknisk spelare med mycket potential offensivt. Med tid och hårt arbete kan han bli hur bra som helst.

- Rasmus Sundstedt, back från Rychenberg, Schweiz. Han har en enorm kapacitet som vi vill använda över hela banan. Nu när han bor i Uppsala hoppas vi han blir bättre än någonsin.

- Simon Götz, back/forward från AIK. Simon är en lovande och hungrig spelare med grym teknik. Fördelaktigt kan han även spela på olika positioner.

- Simon Olofsson, målvakt från Rasbo IK. Han är en ung och lovande målvakt. Väldigt placeringssäker i målet med bra förflyttningar. Simon är en ambitiös kille som jobbar stenhårt för att vinna matcher.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Hela laget, vi är ett fartfyllt lag med massor av stjärnor. Det finns många spelare som är riktigt duktiga och håller en hög lägstanivå. Vi kan nämna många namn, så som Albin Sjögren, Mattias Samuelsson, Tobias Gustafsson och många fler. Jag tror även att Alexander Rudd kommer få ett nytt genombrott. Han har varit riktigt bra under de olika landslagssamlingarna.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Vårt mål är att föra innebandyn framåt och bli bättre än någonsin. Vi vill vinna allt.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag tycker att helheten ska bli hur kul som helst. Vi har massor av möjligheter framför oss och mycket kul att få uppleva tillsammans. 

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
-  Jag tycker att innebandyn går framåt och att alla lag utvecklas i rätt riktning. Det finns många bra lag som blir tuffa att möta.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55