Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

SSL-spelare anmäld till bestraffning

Täby FC:s Lisa Carlsson har anmälts till bestraffning av Svenska Innebandyförbundets videogrupp.

Incidenten inträffade i SSL-matchen mellan Täby FC och IKSU 24/11.

Så här skriver Videogruppen bland annat i sin anmälan: Situationen som anmälts tar sin början 10:15 in i den första perioden. Lisa Carlsson har medvetet utdelat en tackling med sin axel som riktats mot en motståndares huvud. Carlsson har i situationen agerat likgiltigt inför risken att skada en motståndare men ändå fullföljt tacklingen; eller åtminstone får Carlsson anses agerat vårdslöst då hon utdelat en tackling på ett sådant sätt där det förelegat en förhöjd risk för skada och således agerat otillbörligt.

I upptagen videosekvens ses Täbys nr 44, Lisa Carlsson löpa från egen zon utanför spelet. På mitten av IKSUs planhalva står IKSUs nr 11, Maja Viström med blicken riktad mot bollen som befinner sig några meter från mittenpunkten in på IKSUs planhalva. Carlson kommer löpandes bakom ryggen på Viström och utdelar en tackling mot Viström. Tacklingen är att bedöma en så kallad blindside. Detta då Viström är vänd från Carlsson och därför inte är medveten om Carlssons närvaro. Carlsson användandes sin axel tacklar Viström där tacklingen träffar Viströms huvud.

VG anser att Carlsson har delat ut tacklingen medvetet. Detta då Carlsson som har god tid att avbryta tacklingen väljer att fullfölja tacklingen, att ändra fattning på klubban från en tvåhandsfattning till att hålla klubban i enbart höger hand samt att förbereda tacklingen genom att dra upp vänster underarm mot sin bröstkorg. Carlsson har i första hand agerat likgiltigt inför risken att skada sin motspelare då Carlsson borde ha insett att en stor risk för skada förelåg genom att rikta en tackling mot en oförberedd motståndares huvud i den aktuella situationen men ändå valt att fullfölja tacklingen; eller i andra hand agerat otillbörligt då hon valde att fullfölja tacklingen på ett vårdslöst sätt. Carlsson har vid tacklingsögonblicket betydande fart och tillför således betydande kraft i en tackling som riktas mot motståndarens huvud.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56