Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Spelgeniet Jonsson om VM: Det blir magiskt

Förbundskapten Mikael Hill beskriver honom som ett spelgeni. VM-debutanten Markus Jonsson säger inte emot.
- Jag försöker hitta nya, smarta lösningar, säger han.

Växjöbacken Markus Jonsson är yngst i Sveriges VM-lag, som på lördag spelar premiär i Prag mot Finland i gruppspelet. Debutanten har spelat strålande i Svenska Superligan och landslaget under en längre tid, och han beskrivs som ett spelgeni av Mikael Hill. Svensk Innebandy lät Jonsson själv argumentera för varför han kom med i truppen.

- Min spelskicklighet med boll i det offensiva spelet och min spelförståelse. Det är de egenskaperna som gör att jag är med i truppen. Jag har ingen magisk formel, mer än att jag försöker utmana mig på varje träning i olika spelmoment. Jag försöker hitta nya smarta lösningar. Det mesta bara kommer, säger han.

Jonsson är en offensiv back i Växjö. Han noteras ofta för poäng och älskar att ta löpningar upp i banan. Just det spelet är han tillsagd att fortsätta med i VM som väntar.

- Jag ska ta stort ansvar offensivt och följa med upp i anfallen. Landslagsstaben vill inte se mig stå still på egen planhalva när vi anfaller.

Så, hur ska det bli att spela VM?
- Jag ser fram emot det sjukt mycket. Det kommer att bli en otrolig erfarenhet och upplevelse. Det blir magiskt. Vi har den bästa truppen och det är många som var med 2016 när Sverige förlorade. De känner revanschsuget.

VM spelas 1-9 december i Prag. Mer information om mästerskapet finns här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55