Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Sök till utbildningen ”Guldsteget för tränare”

Vill du som tränare arbeta i landslagsverksamheten? Vill du handledas av förbundskaptenerna och arbeta på plats under VM?
Nu kan du ansöka till att utbildningen Guldsteget för tränare.

Guldsteget för tränare erbjuds årligen till en liten grupp, 6–8 personer, som vill verka nära och bidra till herr- eller damlandslaget. Det är ett ettårigt engagemang för tränare med ambitioner att verka på högsta nivå.

Du som antas arbetar med konkreta bidrag till de olika seniorlandslagsstaberna, och du handleds av förbundskaptenerna. Under året får du utbildning i landslagets spelidé, spelsätt och psykologi för att tillsammans med de andra deltagarna kunna utföra uppgifter kopplade till före, under och efter VM.

Du är på plats under VM och bistår ledarstaben, och arvoderas för ditt arbete. Kunskaps- och erfarenhetsutbyte är en central del i Guldsteget för tränare. Efter genomförd VM-analys får du möjlighet att tillsammans med förbundskaptenerna reflektera över ditt eget tränarskap, vad du har fått med dig från året som har gått och din egen väg framåt i innebandyn.

Du erhåller även ett intyg som redogör för din insats, den utbildning du har fått och de moment som du har avklarat.

Innehåll i utbildningen
Utöver närvaro vid VM innehåller utbildningen fyra fysiska träffar.


Digital uppstart.

SM-finalen: En första träff tillsammans med andra deltagare och förbundskaptenerna (24 april 2021).

Bosön: Två utbildningsdagar där du tillsammans med RIG- och NIU-instruktörer, samt SSL-tränare, får en komprimerad version av de nya tränarutbildningarna. Efter dessa dagar har du förkunskaper att söka till kommande elittränarutbildning (augusti 2021).

Svenska Innebandyförbundets sportkontor i Solna: Vid två tillfällen träffas Guldsteget för tränare och får en fördjupad utbildning i spelet, ledarskaps- och idrottspsykologidelar (oktober-december 2021).

Slutredovisning av både VM-analys och personlig utvecklingsresa sker vid den sista träffen på Svenska Innebandyförbundets sportkontor (februari 2022).

Vem kan söka?
Vi söker ledare som är på elitnivå och som brinner för innebandyns utveckling på just den nivån. Du ska vara engagerad, passionerad samt drivas av utveckling i ditt eget ledarskap. Samtidigt ska du vara villig att dela dina egna erfarenheter och kunskaper med andra.
Elitmeriter, resultatmeriter, utbildning ska vävas in i ansökan. Viljan att vara behjälplig för att vinna VM-guld till Sverige är också en urvalsgrund.

Uppgifter
Deltagare i Guldsteget för tränare är centrala i att stötta landslagsledningarna och förbundskaptenerna under året.

- Scouting
- Analys
- VM-arbete
- Statistik

För att kunna genomföra uppgifterna förväntas deltagarna vara på plats vid respektive VM-turnering. Detta bekostas av Svenska Innebandyförbundet. Deltagarna kan även tillfrågas att delta vid landslagssamlingar för att stötta landslagsledningen vid behov.

Handledning
Deltagare har löpande kontakt med förbundskaptenerna och andra i landslagsledningen för att kunna genomföra sitt uppdrag. Även utbildningsansvarig och kommande landslagschef finns som resurser under utbildningens gång. Under året hålls avstämningar med deltagarna för att följa upp och handleda arbetet.

Ansökan
Ansök senast 30/1 för herrlandslaget
Ansök senast 30/1 för damlandslaget

Fyll i detta dokument.

Mejla ansökan till niklas.norden@innebandy.se eller andrea.hjelmaker@innebandy.se

Om du har frågor om Guldsteget för tränare, kontakta:
Niklas Nordén, förbundskapten herrlandslaget, tel: 08–51827422
Andrea Hjelmåker, utbildningsansvarig Svensk Innebandy, tel: 08–51427454

 

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-01-25, kl 07:52