Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

SM-finalen sänds på SVT

Nu står det klart att SVT sänder SM-finalen. Avtalet sträcker sig över både 2021 och 2022.
– Vi vill bjuda våra tittare på avgörande SM-guldstrider direkt i SVT och SM-finalen i innebandy passar utmärkt in i den stora satsningen, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

SM-finalen i innebandy, där Sveriges bästa dam- och herrlag koras, är för många den främsta höjdpunkten på säsongen. Nu har Föreningen Svenska Superligan, som ansvarar för de kommersiella rättigheterna för Svenska Superligan, signerat ett avtal med SVT om att sända SM-finalen både 2021 och 2022.
– Vi vill bjuda våra tittare på avgörande SM-guldstrider direkt i SVT och SM-finalen i innebandy passar utmärkt in i den stora satsningen. Innebandy är en sport som väldigt många har en relation till och SM-finalen är vanligtvis en stor folkfest som hör hemma i nationell tv, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson ser fram emot både själva evenemanget och sändningen.
– SVT:s sportsändningar håller världsklass och jag är övertygad om att tittarna kommer att få en stark och positiv upplevelse. Vi vill verkligen se till att SM-finalen blir häftig att följa, inte minst eftersom den ställdes in i fjol, säger han.

Hela sändningen kommer att kommenteras av Chris Härenstam, precis som senast SVT sände SM-finalen 2016 och 2017.
– Med tanke på att finalspelet blev inställt i fjol tror jag att lagen är lite extra taggade på att nå hela vägen i år. Finalmatcherna brukar bjuda på både stor dramatik och många mål, så jag ser verkligen fram emot att kommentera matcherna, säger han.

Övriga delar av SM-slutspelet sänds på SportExpressen Play.

– Innebandy är en stor folksport med mängder av utövare och Svenska Superligan är en modern liga som växer. Det gör att vi blir intressanta och relevanta för allt fler. Den stora räckvidd som SVT har är samtidigt attraktiv för innebandyn som sport och SSL som liga. Kombinationen SSL och SVT är alldeles utmärkt, säger SSL:s VD Jörgen Lindgren.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-01-26, kl 07:00