Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

SM-finalen 2016 avgörs i Tele2 Arena

15-årsjubileet av SM-finalen blir extra speciellt då Tele2 Arena den 16 april 2016 för första gången blir värd för evenemanget.

År 2002 arrangerades SM-finalen för första gången i sitt nuvarande koncept med en dam- och en herrfinal. Den gången blev Balrogs damer och Pixbo Wallenstams herrar mästare på Hovet. Sedan dess har det hänt mycket. Konceptet har utvecklats.

2016 firar SM-finalen 15 år efter att även Ericsson Globe och Malmö Arena stått värd för evenemanget.

"Det är ett viktigt och stort evenemang för oss och därför är vi väldigt stolta att nu kunna flytta in i Tele2 Arena"

Tomas Engholm, ordförande Svensk Innebandy

– SM-finalen är en riktig fest som innehåller två spännande finaler med Sveriges bästa innebandylag på planen som huvudingrediens. Matcherna ramas in av fullsatta läktare och alla aktiviteter som händer runt i arenan under hela SM-finaldagen. Det är ett viktigt och stort evenemang för oss och därför är vi väldigt stolta att nu kunna flytta in i Tele2 Arena, säger ordföranden för Svensk Innebandy Tomas Engholm och fortsätter:

– Tele2 Arena innebär att vi kan ta in 20 000 åskådare och därmed ta SM-finalen och innebandyn överhuvudtaget till en helt ny nivå. Det ska bli riktigt häftigt.

Svensk Innebandy skrev inför 2015 års final ett treårigt avtal med Stockholm Globe Arenas där SM-finalen skulle arrangeras i Ericsson Globe.

– Stockholm Globe Arenas tog vid ett tidigt skede kontakt med oss om Eurovision Song Contest och vi har sedan dess fört diskussioner om hur vi på bästa sätt ska hitta en lösning. De vill både arrangera Eurovision och samtidigt fullfölja det avtal vi har. Vår ambition tillsammans har varit att ta SM-finalen ett steg framåt och inte bakåt. Och vi är överens om att Tele2 Arena är den perfekta lösningen för 2016 års final, säger Tomas Engholm och fortsätter:

– Det har hela tiden funnits en tanke att vi någon gång skulle flytta in i Tele2 Arena. Nu uppstår möjligheten redan efter vårt första avtalsår och med de förutsättningar som erbjuds tar vi chansen, säger Tomas Engholm.

Biljetterna till SM-finalen i Tele2 Arena den 16 april släpps i slutet av november.

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55