Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

SM-finalen 2008: Svensson avgjorde - igen

Det osannolika inträffade: Magnus Svensson blev finalhjälte i Globen på nytt. Den här gången slog han in den avgörande bollen i SM-finalens straffläggning, där Warberg besegrade AIK med 5-4.
– Jag var inställd på att göra den enda finten jag kan, sa Magnus Svensson efter matchens slut.

När Svensson satte bollen bakom AIK-keepern Pekka Nieminen betydde det att Warberg hade vunnit straffläggningen och försvarat sitt SM-guld.

Annars var det en match med många ansikten. AIK-tränaren Ulf Hallstensson summerade:

– I första perioden var det Warberg som vågade mest, men sedan kom vi in mer och mer i matchen. Vi hade chansen att dra ifrån, men Warberg med sina vinnarskallar och sin rutin bet sig kvar. Sedan är det små marginaler som avgör.

Patrik Edgren i AIK var het för dagen och blev den som inledde målskyttet. Hans skott tog i stolpen, studsade på Peter Sjögrens hjälm och in i mål.

Warberg svarade dock och gick till den första pausvilan med en ledning på 2-1. Warberg vann skotten i första perioden med hela 10-3.

"Jag var inställd på att göra den enda finten jag kan"

Magnus Svensson, Warberg IC

Två snabba mål i mittenperioden vände på steken igen och förde AIK upp i ledning. AIK var nu det starkare laget och Warbergs tränare Isac Carlsson har en teori kring Warbergs svaga del av matchen.

– Vi blev uppstressade av att vi skapade så mycket chanser utan att sätta dem.

Efter varsitt mål i slutperioden var ställningen 4-4 efter 60 spelade minuter. Förlängningen blev mållös, men Isac Carlsson medgav att AIK var det vassare laget under sudden death.

Straffläggningen kom att avgöras i sista av de tio straffarna i den ordinarie rundan. Magnus Svensson var den som hade säsongens sista bollkontakt.

– Jag var inställd på att göra den enda finten jag kan, sa Magnus Svensson.

Warberg blev det andra herrlaget genom tiderna att gå genom slutspelet utan att förlora en enda match. Haninge lyckades med samma sak åtta år tidigare.

SM-final (Globen 19 april 2008)
Warberg IC-AIK IBF 5-4 (2-1, 1-2, 1-1, 1-0 e.str)
Första perioden:
0-1 (02.34) Patrik Edgren (Mats Carlsson), 1-1 (05.15) Jim Canerstam (Magnus Svensson), 2-1 (06.51) Karl-Johan Magnil (Mattias Hasselström)

Andra perioden: 2-2 (31.29) Patrik Edgren (Kristoffer Kranberg), 2-3 (32.24) Niklas Jihde (Conny Vesterlund), 3-3 (36.26) Magnus Svensson (Jim Canerstam)
Tredje perioden: 3-4 (41.00) Fredrik Djurling (Niklas Jihde), 4-4 (49.16) Joakim Andersson (Tony Eriksson)
Straffar: 5-4 Magnus Svensson
Utvisningar: Warberg: 3x2min, AIK: -.
Publik: 14 397
Domare: Thomas Andersson, i.u.

Foto: Mikko Hyvärinen

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55