Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Skoghall är redo för Innebandy Flex

För några veckor sedan arrangerades en Kickoff för de föreningar som ska köra igång med Flex i höst. En av föreningarna som ska göra det är Skoghall – nu är de redo att köra igång sin verksamhet.

– Vi har sett ett behov av att ge fler möjligheten att vara med i vår förening och spela innebandy i en bra, enkel och lättillgänglig form, säger Markus Linryd, Skoghalls IBK.  

Skoghall är en stor förening som erbjuder innebandy för barn och ungdomar till seniorlag. Föreningen har dock sett ett behov av att kunna erbjuda innebandy för fler personer i en bra, enkel och lättillgänglig form.

– Vi vill bredda vår målgrupp och de som kan vara med runt våran verksamhet och då kändes det här som ett bra alternativ. Vi kommer starta med att köra en grupp med vuxna och sedan har vi en ambition att göra en grupp med yngre också men vi kommer börja med vuxna och bjuda in våra ledare och det nätverket som finns runt omkring oss och sedan försöka få ringar på vattnet. Men vi kommer också att bjuda in våra samarbetspartners, säger Linryd. 

Innebandy Flex togs fram i samarbete mellan Värmlands Innebandyförbund och RF SISU Värmland och tack vare ekonomisk stöttning från Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Framåtfonden kan konceptet nu testas i större skala och med ambitionen att det sedan kan bli en nationell modell inom innebandyrörelsen under 2020. Fem föreningar är aktuella för att starta upp Innebandy Flex i höst och kommer få stöttning av Värmlands Innebandyförbund för att komma igång.  

Den 4 oktober står Skoghall redo att starta upp sin Innebandy Flex verksamhet med förhoppningen att få snurr på konceptet och få fler personer att vilja komma till föreningen och spela. 

– Innebandy Flex sänker trösklar och gör det enklare för fler att vara med och spela. Dem som till exempel inte är så vassa med boll och klubba, får här en jättemöjlighet att köra utefter sin förmåga. Det breddar verkligen vilka som kan vara med och spela, säger Linryd

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56