Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Sjögrens fyrverkeri - Storvreta till final

Storvreta är i final i Champions Cup efter en övertygande seger mot tjeckiska Florbal MB – där Albin Sjögren blev fyramålsskytt.
- Jag kollade lite på deras målvakt under uppvärmningen och såg att han flängde med axlarna, säger Albin Sjögren efter 10-5-segern.

I dag satte mästarturneringen Champions Cup i gång i Gävle. De nationella vinnarna från fjolårssäsongen från Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien gör upp om titeln ”världens bästa klubblag” på dam- och herrsidan.

Storvreta ställdes i sin semifinal mot de tjeckiska regerande mästarna Technology Florbal MB. Och forwarden Albin Sjögren var på poänghumör.

- Ja, i dag var jag det. Jag hade bra träffprocent och de satt där de skulle. Skönt att hitta formen inför finalen, säger han.

Sjögren satte 2-0, 3-0, 5-2, 8-4 och assisterade till Valdemars Ahlroths 4-2-mål.

- Jag kollade lite på deras målvakt under uppvärmningen och såg att han flängde med axlarna. Då såg jag att det fanns en lucka där, säger Sjögren.

Storvreta hade ledningen hela matchen och vann till slut med 10-5. Nu ställs de mot finska Classic i fredagens final, som sätter i gång klockan 19.00. Senast lagen möttes var just i Champions Cup-finalen 2016 i Borås. Då vann Storvreta med 2-1.

- Det kommer att bli mycket tuffare än i dag. Vi måste vara betydligt mer aggressiva och effektiva, säger Sjögren.

På damsidan möter svenska IKSU tjeckiska Vitkovice klockan 16.00.

Båda matcherna sänds på www.innebandy.tv.

Matchfakta (länk till Champions Cups hemsida)

Läs mer om Champions Cup.

 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55