Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Självkritisk Hedlund - Så har han lyckats bli en VM-spelare

I VM 2016 kände Kasper Hedlund knappt att han förtjänade att vara där. Nu, inför VM 2018, är situationen annorlunda. Nu är han helt säker på sin plats – och vet exakt vad som krävs av honom.
- Det här är mitt VM, säger han.

Kasper Hedlund är en resonerande människa och spelare. Han tänker mycket på hur han mår som spelare, vad han upplever och hur situationer blir annorlunda med olika förutsättningar. Därför har han ett väl utvecklat svar på frågan hur han har utvecklats i landslagsrollen sedan VM-debuten 2016.

- Man kan säga att jag har utvecklat väldigt mycket. Jag känner mig för första gången mer bekväm i landslaget och i gruppen. Jag vågar ta den plats som jag borde ta. Tidigare fick jag inte ut det av mig själv som jag ville. Jag förtjänade nog att vara med i landslaget, men jag hade inte riktigt bevisat mig på landslagsnivå, tycker jag. Jag hade inte presterat så bra som jag kunde, trots att det gick bra i SSL, säger han.

Vändningen kom när Hedlund fann en ny sorts trygghet i landslaget. Den kom under våren 2017, när Hedlund blev uttagen i nya förbundskaptenen Mikael Hills första trupp till Euro Floorball Tour.

- Sedan Hill tog över har han gett mig förtroende från dag ett. Då har jag kunnat släppa ner axlarna och slappna av i spelet. Och då har jag också spelat mycket bättre i landslaget. Det har att göra med mig som person och vad jag behövde i landslaget. Micke visste vad jag kunde eftersom jag hade haft honom i fyra år i Mullsjö. Nu skulle det bli bra, kändes det som.

Hedlund kom in på, som han själv uttrycker det, ett bananskal till förra VM. Han var första reserv och hade blivit tillsagd på VM-lägret att förbereda sig på samma sätt som de uttagna VM-spelarna, och plötsligt blev det verklighet när Anton Karlssons skada stoppade honom från spel. Vips fick Hedlund göra VM-debut – som han själv inte tyckte att han riktigt förtjänade.

- Under Jannes (Jan-Erik Vaaras) tid var jag etablerad till turneringar som Euro Floorball Tour, men jag hade inte spelat mig till en VM-tröja. Jag kom ju in när Anton Karlsson blev skadad. Där och då tyckte jag inte att jag hade presterat så bra att vara med i VM-truppen.

Inför VM i Prag, som sätter i gång 1 december, är tankegångarna annorlunda för Hedlund. Med sitt mer avslappande spel i landslaget har han tagit en större roll och vuxit in i blågult på ett sätt som gör att han själv utan tvekan menar att VM-platsen är gjuten för honom.

- Nu har jag lyckats få ut mitt spel och förtjänar att vara med i truppen. Jag har varit med och spelat varje turnering och är ett etablerat namn som har varit med länge. Det här är mitt VM på ett annat sätt då är jag mer delaktig. Givetvis är det konkurrens om platserna, men jag känner mig mer delaktig i truppen nu.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55