Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Sirius satsar hårt på 50/50 i föreningen

Sirius gör nu en rejäl satsning på att bli helt jämställda i föreningen. Damer och herrar ska få lika mycket utrymme framöver.

Till säsongen 2017/18 fick Sirius två lag i Svenska Superligan. FBC Uppsalas damer blev IK Sirius FBC och klev in i Siriusfamiljen. Redan då talade föreningen om att satsa lika mycket på båda lagen. Nu intensifieras det jobbet.

- Det vi vill göra är att skapa en jämställd verksamhet där damer och herrar och flickor och pojkar har samma förutsättningar att idrotta i Sirius. Det är ganska enkelt, säger Sirius ordförande Peter Tornberg.

Igår satte Sirius A-lags försäsong i gång, och för första gången stod damerna och herrarna tillsammans för att värma upp. Satsningen innebär gemensam försäsong - och mycket mer.

- Vi tittar egentligen på alla saker samtidigt. Material, det ska vara samma förutsättningar där. Omklädningsrummen är ett tydligt exempel, de är identiska för damer och herrar. Matchtröjorna är identiska. Vi skapar allting lika. Det ska inte gå att peka på skillnader mellan damer och herrar och hur det är att idrotta i Sirius, säger Tornberg.

Sirius arbete har blivit uppmärksammat i lokalmedia, och då gällde det främst sponsringen. Föreningen letar aktivt efter partners som är likasinnade.

- Vi söker sponsorer och företag som gillar det här och också står för jämställda värderingar. Vi söker dem som huvudpartners att jobba tillsammans med oss för att skapa de här förutsättningarna.

Vad kan det här ge för ringar på vattnet inom svensk innebandy, tror du?
- Vi ser till vår verksamhet, vad vi vill göra. Sedan om någon förstår värdet och vikten av det är det jätteroligt, men vi kan bara fokusera på vårt eget och vad vi tror på, säger Tornberg.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 17:06