Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Sirius damer vill till SM-slutspel

IK Sirius har mycket spännande på gång inför den kommande säsongen. Ny tränare, omskolning av spelare och utveckling i det offensiva spelet ska ta dem till en slutspelsplats.
Innebandy.se har pratat med huvudtränare Niklas Johansson inför starten av Svenska Superligan.
 
Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har enbart kört fys nu på försäsongen och haft ett fysupplägg där vi samarbetat med Muskelcentrum i Uppsala. I vårt upplägg har vi haft en kombination med kondition, styrka och rörlighet. Vi har haft fyra pass i veckan sammanlagt och lagt fokus på skadeförebyggande träning. Så vi har haft fullt fokus på fysiken under vår försäsong.
 
Hur mycket innebandy har ni tränat? 
- Vi har inte tränat någon innebandy alls under försäsongen. Vi vill lägga allt vårt fokus på fysiken. Efter föregående säsong gjorde vi en bedömning att vi behöver lägga stort fokus på vår fysik inför kommande säsong och har därför anpassat vår träning utefter denna bedömning.
 
Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Vi ska göra endel förändringar i vårt grundspel och ha ety aktivare försvarsspel. Den stora biten vi vill utveckla är vårt anfall. Vi ska ha tydligare riktlinjer att jobba efter och bli mer samspelta. Förra säsongen var vi bra defensivt men behöver framförallt utveckla vår offensiv.
 
Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Det blir viktigt att vi kommer överens och är enade om hur vi vill spela innebandy och vinna matcher tillsammans.
 
Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Amanda Ljunggren, forward från Linköping IBK. En spelare som har sina styrkor i det offensiva spelat. Amanda är en poängspelare som jag tror väldigt mycket på.
 
- Amanda Boström, back från Linköping IBK. Hon är en väldigt spelskicklig back som är rörlig på planen.
 
 - Frida Lundberg, back från Linköping IBK. Frida är en stabil defensiv back som har ett riktigt bra skott.
 
- Amanda Collin, back från IKSU. Hon är en stark defensiv back som är rörlig i sitt spel. Amanda är även duktig i det offensiva spelet med hjälp av sin rörlighet.
 
- Selma Frykholm, back/forward från Stenhagen. Hon är en fysisk spelar som har en jättebra fysik och speed i sitt spel. Selma kan användas både som back och forward och är en spelare som  alltid jobbar stenhårt.
 
Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Klara Molin, hon har varit till och från i landslaget och är en sevärd spelare. Hon har spelat back men ska nu omskolas till forward. Hon har både farten och styrkan för att klara det utmärkt. Så klara kommer definitivt även hålla landslagsklass som forward. Därför blir det extra roligt att följa hennes utveckling under kommande säsong.
 
Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Vår målsättning ska vi sätta gemensamt i uppstarten. Vårt delmål är att ta oss till slutspel.
 
Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag ser mest fram emot hela lagets utveckling. Jag är ny som tränare och har sett laget spela och ser stora utvecklingspotentialer i laget. Jag ser även fram emot att jobba tillsammans med laget och se vart det kan ta vägen.
 
 Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- IKSU, som är regerande mästare. De har tappat endel namnkunniga spelare men ändå fyllt på med världsspelare, så de blir tuffast och mest farliga under kommande säsong.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55