Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

SFYC startar - Över 300 ungdomar i Uppsala

I dag startar äntligen Svensk Innebandys stora utvecklingsläger Sweden Floorball Youth Camp i Uppsala. 320 15-åringar från hela Sverige samlas för att lära sig mer om innebandy de kommande fyra dagarna.

174 pojkar och 146 flickor födda 2003 anländer i dag till IFU Arena i Uppsala för att inleda Sweden Floorball Youth Camp (SFYC). De kommande dagarna ska de få lära sig mer om framtidens innebandy i form av teori och praktik. 

Upplägget är framtaget av bland annat landslagens förbundskaptener och syftar till att lära spelarna vad som blir viktigt för dem att träna på inför de kommande åren.

Varje grupp om 22 spelare har två ledare som följer gruppen under hela lägret. Samtliga ledare är utbildade av landslagens förbundskaptener och av de bästa instruktörerna inom Svensk Innebandy. Allt för att spelarna ska få en så bra utbildning som möjligt. Det kommer även att finnas två målvaktsinstruktörer som ger målvakterna speciellt anpassad träning. Som bonus närvarar landslags- och elitspelare i olika sammanhang under lägret.

Följ lägret i Uppsala i Svensk Innebandys sociala medier. Sök på "svensk innebandy" på Facebook och Instagram så hittar du rätt.

Läs mer om SFYC.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55