Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Sex debutanter i U19-truppen till EFT

Sex debutanter finns med i U19-herrlandslagets trupp till Euro Floorball Tour. Sverige möter Finland, Schweiz och Tjeckien i den prestigefyllda turneringen 8-10 november.
- Alla debutanter är väldigt mogna i sitt spel. De har alla fysiska bitar på plats är och är gedigna som spelare, säger förbundskapten Markus Puskala.

På tre olika orter i Finland avgörs Euro Floorball Tour 8-10 november. U19-herrlandslaget kommer med en trupp på 22 spelare, där 6 av dem är debutanter.

- Vi tyckte att vi fick bra svar på Finnkampen och vi känner oss trygga med stommen som består av 01:or. Nu har vi också fått möjligheten att plocka med några 02:or (fem st, reds anm), säger Markus Puskala och fortsätter:

- Vi har följt debutanterna en längre tid. De här spelarna kommer att komma in och förstärka laget. Alla debutanter är väldigt mogna i sitt spel. De har alla fysiska bitar på plats är och är gedigna som spelare. Vi tror på den här mixen stenhårt.

U19-herrarna spelade säsongens första landskamper i början av september, när de mötte Finland i Finnkampen i Lerum och Alingsås. Då blev det dubbla segrar med 10-3 och 8-6.

- När vi mötte Finland senast var vi nöjda med mycket, men inte med allt. Vi behöver jobba för att bli lite mer trygga med bollen och mer effektiva i vårt försvar. Finland sårade oss senast där, det vill vi eliminera helt och hållet nu, säger Markus Puskala.

De tre landskamperna som nu väntar i Finland är sista gången den här säsongen som spelarna får dra på sig matchtröjan. I slutet av januari väntar i stället lägerdagar på Bosön, dit 40 utespelare och 4 målvakter kallas.

- Vi fortsätter att titta vidare på spelare. I distriktslags-SM i början av januari ska vi titta på spelare födda 2003. På lägret i slutet av månaden kommer majoriteten av de kallade spelarna vara födda 2002, och vi kommer kanske ha med några 03:or. Den kommande tiden ska vi ska få en ännu bättre bild av 02-kullen. Vi ska sätta oss i ett så optimalt läge som möjligt, säger Puskala.

Truppen

Målvakter
Philip Axelsson, Hovslätts IK

Thomas Crona , RIG Umeå IBF
Emil Lindblom, Storvreta IBK

Utespelare
Rasmus Carlsson, Hovshaga AIF

Albin Carlsten, IBK Dalen
Filip Eriksson, IK Sirius IBK
Viktor Hammarstedt, Sundsvall FBC Ungdom
Isac Hjelm, Lillån IBK
Axel Hjälm, Team Thorengruppen SK
Emil Jacobsson, Ledberg IBF
Oscar Johansson, FBC Lerum
Emil Kalentun, IBF Falun Ungdom
Jacob Karlsson , Hagfors IBS
Wille Knuthas, Mullsjö AIS
Malte Lundmark, IBF Falun Ungdom
Emil Lögdberg, Linköping IBK
Mattias Lövenfors, RIG Umeå IBF
Leo Olsson, Mullsjö AIS
Marcus Peil, RIG Umeå IBF
Emil Ruud, IBF Falun Ungdom
Oliver Windfeldt, FC Helsingborg
Liam Åström, Ingarö IF

Spelschema
8 november 09.00, Sverige-Schweiz (Hämeenlinna)

9 november 09.15, Sverige-Tjeckien (Tammerfors)
10 november 13.45, Sverige-Finland (Vantaa)

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:56