Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Sen islossning - tre snabba mål avgjorde

Herrlandslaget vann sin andra match i Euro Floorball Tour. Mot Tjeckien avgjorde Sverige i sista perioden med tre snabba mål i 6-1-vinsten.
- Vi kunde haft mer utdelning. Men en bra match från vår sida, säger Robin Nilsberth.

Det var länge en jämn drabbning mellan Sverige och Tjeckien i den andra matchen i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i finska Tammerfors. Robin Nilsberth hade gjort Sveriges två första mål och inför den sista perioden hade Sverige ledningen med 2-1.

- Det var ganska lågt tempo, framför allt i första perioden. Vi hade tur som kom undan med två mål. Tjeckerna ville dra ner tempot och vi störde dem inte så mycket. I andra och tredje perioden drog vi upp tempot och skapade mer lägen. Då är det snarare att vi fick utdelning för sent. Vi kunde ha gjort mer i andra perioden, säger Robin Nilsberth.

Ja, först i tredje perioden blev det islossning för Sverige. Alexander Galante Carlström gjorde det viktiga 3-1-målet efter drygt åtta minuter. Två minuter senare hade Sverige gjort ytterligare två mål. Gustav Ftitzell punkterade sedan tillställningen med sitt 6-1-mål med fyra minuter kvar.

- Det kändes bra. Jag hade kladdat bort lite lägen innan, så det var skönt att sätta dit målen. Vi gjorde en bättre andraperiod och i tredje rann det ifrån, då blir det mer öppna spjäll. Jag slarvade bort en del lägen från Rudd. Onödigt, men vi vann i alla fall, säger Alexander Galante Carlström.

Herrlandslaget spelar sin sista match i EFT under söndagen, då i Vanda. Då ställs man mot Finland i finalen klockan 16.30 (svensk tid).

- Vi har ett VM som stundar om ett år. Allt vi gör är en förberedelse inför det. I dag var det stängt och låst. 6-1 är fina siffror mot Tjeckien, säger Robin Nilsberth.

Matchen sänds live här.

Matchfakta
Tjeckien-Sverige 1-6 (1-2, 0-0, 0-4)

Första perioden
0-1 (06.25) Robin Nilsberth (Alexander Rudd)
1-1 (07.08) Ondrej Vitovec (Ondrej Nemecek)
1-2 (19.59) Robin Nilsberth (Alexander Galante Carlström)

Andra perioden
-

Tredje perioden
1-3 (08.30) Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)
1-4 (08.59) Alexander Rudd (Jonas Svahn)
1-5 (10.58) Emil Johansson (Alexander Galante Carlström)
1-6 (15.58) Gustav Fritzell (Rasmus Enström)

Foto: Esa Jokinen

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:56