Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Samuelsson inför SM-finalen: "Det är en konst..."

De regerande mästarna Storvreta går för andra raka SM-guldet nu på lördag i SM-finalen. Och Mattias Samuelsson tror att lagets kvalitet blir avgörande.
- Vi har mer kvalitet än Falun, därför kommer vi att vinna, säger han.

På lördag väntar årets höjdpunkt i innebandyn – SM-finalen i Ericsson Globe. För tionde året i rad står antingen Storvreta eller Falun som mästare. Och om vi får tro Storvretas rutinerade back Mattias Samuelsson går guldet till Uppsala.

- Det är speciellt att det är bäst av en match. Det är en konst att kunna hantera det. Det är mycket folk, det finns inga livlinor, det är bara den här matchen. Vår kvalitet talar för oss. Vi har mer kvalitet än Falun, därför kommer vi att vinna, säger han.

Storvreta har mött Falun tre gånger under säsongen. Två gånger har Falun vunnit, en gång har Storvreta vunnit efter förlängning.

- Det här året har de fått en helt annan bredd än tidigare. De har flera som hotar och är bra. De är inte lika beroende av sin förstaformation längre. Det räcker inte med att ta bort en enskild lina, vi måste ha 15 spelare som spelar bättre än deras 15, plus målvakter.

SM-finalen på herrsidan startar klockan 15.15 på lördag i Ericsson Globe.
Damfinalen, mellan KAIS Mora och Täby, startar klockan 12.15.

Biljetter till SM-finalen.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55