Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Så var det första lägret med Guldsteget

Under tisdagen avslutades tvådagarslägret på Bosön för Guldstegets deltagare. På lägret har spelarna haft tre träningspass, föreläsningar och individuella samtal för att få en inblick i landslagsverksamheten.

Det har varit två intensiva dagar där vi kunnat komma samman och träffas live , vilket jag tycker är viktigt. Sedan har vi fått spela mycket innebandy, som också är viktigt i dessa tider, säger Åsa Karlsson, förbundskapten för damlandslaget.

Guldsteget är Svenska Innebandyförbundets utvecklingsprojekt där ett 20-tal spelare som har potential att spela i landslaget i framöver. Under en säsong får deltagarna möjligheten till att få stöttning och kunskap för att utvecklas som innebandyspelare. Vilde Rundfloen som till vardags spelar i Nacka Wallenstam IBK är en av årets deltagare som är med i Guldsteget för första gången och hon är nöjd med lägret.

Det är superkul att Guldsteget äntligen är igång. Jag tycker att det är kul att vara här och ser fram emot vad som kommer framöver, säger hon efter Guldstegets första träningsläger.

Framöver väntar både digitala och fysiska träffar för deltagarna.

Både damerna och herrarna kommer att samlas i samband med landslagsträffar. Herrarna kommer träffas i samband med Finnkampen i Luleå och damerna kommer ha en gemensam träff med A-landslagets läger i Gävle. Sedan så kommer vi ha löpande samtal med spelarna under säsongens gång, där de får feedback på sitt spel och de utvecklingspunkter som vi har tagit fram tillsammans, säger Mikael Hill, förbundskapten för herrlandslaget.

Spelare som ingår i Guldsteget 2020/21

Dam
Andrea Envall, Warberg IC
Stephanie Dalbjer, Nacka Wallenstam IBK 
Lisa Svarfvar, Kais Mora IF
Vilde Rundfloen, Nacka Wallenstam IBK 
Hanna Svensson, Warberg IC
Elsa Frisk, Kais Mora IF
Frida Swahn, Karlstad IBF
Wilma Johansson, Endre IF
Sandra Haverman, Warberg IC
Anna Peterzén, Täby FC

Herr
Rasmus Andersson, IBK Dalen 
Andreas Blom, Linköping IBK
Kevin Haglund, FBC Kalmarsund 
Alexander Hedlund, IBK Dalen
Emil Helmrich, Storvreta IBK
Simon Karlsson, Mullsjö AIS
Viktor Kastengren, Växjö IBK
Filip Samuelsson, Linköping IBK
Victor Wettergren, IBF Falun
Anton Åkerlund, IBK Dalen

Läs mer om Guldsteget

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56