Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Så ska SSL Play bli ännu bättre

För att ytterligare höja nivån på SSL Play var flera representanter från Svensk Innebandy på plats hos Sportsground under gårdagen och vidareutbildade kommentatorerna.

Det är Sportsground som producerar sändningarna på SSL Play och även tillhandahåller kommentatorer. Igår hade ungefär 15 kommentatorer samlats för att ta del av rejäl expertis gällande Svenska Superligan.

Dagen inleddes med att Svensk Innebandys domarkoordinator Mattias Linell gick igenom de nya regeldirektiven och den nya regelboken, för att på så vis uppdatera kommentatorerna om hur domarna bedömer olika situationer på planen.

Efter det fick damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson presentera samtliga SSL-lag på damsidan. Lagens spelsystem, spelets flöden och strategier, vilka spelare som är profiler och annat nyttigt för kommentatorerna att veta när de kommenterar matcher.

- Det var ett bra initiativ från Sportsgrounds sida. Kommentatorerna är väldigt intresserade av att lära sig mer specifikt om innebandy. De ställde många frågor och det fanns också de som var väldigt pålästa från början.

Jag tog tillfället i akt och pratade om hur lagen spelar, vilka profiler som finns och annat som de kanske inte visste, säger Åsa Karlsson.

När de 14 damlagen var genomarbetade var det herrlandslagets förbundskapten Mikael Hills tur att presentera herrsidan.
- Det var ett tacksamt gäng att prata inför, de var väldigt intresserade av allt från profiler till taktiska delar och regelkunskap. Det var kul för vår del att se deras verksamhet från insidan också. Det är ju lätt att sitta hemma i tv-soffan och ha synpunkter, nu har jag i stället en bredare syn på hur saker fungerar där, säger Mikael Hill.

Se ett tidigare reportage från Sportsgrounds lokaler i Stockholm:

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55