Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Så mycket tilldelas innebandyn av stödpaketet

I torsdags beslutade Riksidrottsförbundets styrelse att 3500 föreningar och 41 förbund och dess distrikt kommer få ta del av det stödpaket om 500 miljoner kronor som regeringen beslutade om i slutet av mars. Nu är det klart hur mycket innebandyn får.

Alla specialidrottsförbund har besked om vilket stöd de får för sin nationella verksamhet. Innebandyn tilldelas totalt 4 740 000 kr.

Förbunden för de stora lagidrotterna får en summa att fördela mellan sina elitföreningar. De förbund som har föreningar som arrangerar stora motionslopp eller turneringar får en summa att fördela vidare för de evenemangen.

– Det känns bra att vi kan få dessa stora evenemang att fortsätta när pandemin ebbar ut. De är mycket viktiga som intäkt för många barn- och ungdomsföreningar och för folkhälsan, säger Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande, till rf.se.

Många föreningar har fortsatt stora problem då restriktioner och förbud att ha publik eller genomföra större turneringar fortsätter gälla över sommaren och troligen en bit in på hösten.

– Vår bedömning är att idrottsrörelsen förlorar ytterligare mer än 1,2 miljarder kronor om restriktionerna ligger kvar till början av hösten. Jag hoppas regeringen förstår den svåra situation som många föreningar befinner sig i och förlänger stödpaketet med 500 miljoner till sista september, säger Björn Eriksson.

Lista över fördelningen till idrottsförbunden.

Lista över föreningar som har ansökt om pengar.

short_text    Publicerat av Thomas K:h 2020-10-06, kl 11:56