Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Så kan du utveckla föreningen i coronatider

Fifty/Fifty fortsätter att växa över hela landet och aldrig tidigare har det varit så enkelt att utbilda föreningen i jämställdhet. Flera föreningar genomför i nuläget lektionerna på distans, istället för tillsammans i styrelserummet. En lösning som fungerar bra via exempelvis Microsoft Teams eller motsvarande tjänst.

Syftet med utbildningen är att deltagarna ska få mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både föreningen och individerna. Fifty/Fifty ska så frön till nya tankar som ska leda till handfasta, förhållandevis små förändringar, som i förlängningen har stor betydelse för jämställdheten i den egna verksamheten.Webbutbildningen Fifty/Fifty inspirerar och sprider kunskap om jämställdhet inom idrotten. I sex digitala lektioner mixas inspiration fakta, diskussion och reflektion med fokus på vad föreningen skulle vinna på att bli mer jämställd.

- Givetvis jättekul att det stora intresset fortsätter, att många är igång och att olika lösningar för videomöten gör det möjligt att köra utbildningen även när alla inte ses fysiskt i styrelserummet, säger Camilla Olsson, kanslichef hos Värmlands Innebandyförbund.

Viktigt att tänka på när man genomför Fifty/Fifty som ett videomöte är att den som delar skärmen också bockar i möjligheten att dela sin dators ljud med övriga deltagare. I Microsoft Teams görs detta genom att rutan ”Inkludera systemljud” bockas i, vid delningen av skärm. Eftersom lektionerna innehåller många filmer är denna funktion viktig att komma ihåg.

Läs mer om Fifty/Fifty

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56