Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Så har idrottslyftet hjälpt Surahammar

Föreningen Surahammar har med hjälp av idrottslyftet börjat sin resa mot att utveckla sin förening. De vill med hjälp av förändringen skapa en tydlighet och få en klarhet i föreningen i vad de vill men också för att kunna bidra till strategi2025.
- Idrottslyftet har gett möjlighet att som förening göra något extra, säger Henrik Haraldsson.

Surahammars IBF har påbörjat sitt föreningsarbete för att få en nystart, med en tydligare plan vart de är på väg och vad de har för vision i föreningen. Föreningens styrelse har funderat och lyft några frågor och vill med hjälp av SISU idrottsutvecklare skapa en klarhet och tydlighet i föreningen. Frågorna som belyst är bland annat, hur Surahammar kan skapa goda förutsättningar för elitidrotten och samtidigt utveckla en sund och säker övrig verksamhet? Och hur kan de säkerställa att alla känner sig välkomna i föreningen?

Projektet är igång och de har hunnit med några träffar där de blanda annat gjort en nulägesanalys för att på så sätt skapa en verksamhetsidé med en tydlig vision, syfte och mål. De har även kontaktat SISU som är bra på projektledning för att få stöd i sitt föreningsarbete så att de når dit de vill.

Haraldsson ser flera fördelar med idrottslyftet då det skapar möjlighet för föreningar att göra något extra som de kanske inte skulle haft ekonomi och resurser till att göra annars.

- Det här kommer bli en nystart för föreningen som både ska bidra till en trygghet och tydlighet för föreningen och dess medlemmar, säger Haraldsson. 

Men Haraldsson tror också att det kan bidra till andra föreningar kan bli inspirerade och göra något liknande för att förbättra sin förening. 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56