Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Så går det med Floorball Fitness

Floorball Fitness erbjuder sedan den 17 mars ett komplett och enkelt träningskoncept för alla som vill spela innebandy och redan är det över 85 innebandyföreningar som tagit del av materialet.

- Det har mottagits jättebra. Det är många som hört av sig och vill ta del av övningsmaterialet, säger Sarah Jaxell projektledare för Floorball Fitness.

Skånes Innebandyförbund skapade 2019, tillsammans med Skånes Ishockeyförbund, Handbollsförbund samt RF-SISU Skåne, motionsprojektet Sport Fitness som är ett träningskoncept för idrottsföreningar som vill utveckla sitt träningsutbud och bredda målgruppen. Projektet är delvis finansierat av Framåtfonden och de som arbetar med projektet är Sarah Jaxell och Camilla Rohlén i samarbete med de skånska idrottsförbunden.

Floorball Fitness är innebandyns tappning av konceptet och erbjuder träning som går att anpassa till alla från nybörjaren till elitspelare och veteraner, och i stort sätt till vilken plats som helst. Projektet bidrar med en tydlig beskrivning av övningar och en enkel struktur på träningspasset utifrån termerna Puls - Power – Play (uppvärmning, styrka och spel). Med den enkla strukturen kan fler träna, fler kan hålla i passet och igenkänningsfaktorn av träningen och idrotten skapar en trygghet som lätt kan attrahera nya medlemmar in i föreningslivet.

I början av hösten kommer Sport Fitness att arrangera webbträffar och ge en introduktion till de skånska föreningar som kommer starta upp sitt Sport Fitness koncept under säsongen. På webbträffen erbjuds för föreningarna och dess representanter och deltagarna har möjlighet att ställa frågor och bolla idéer för uppstarten av deras motionssatsning med Floorball Fitness. Det går bra att redan nu boka in ett datum för en webbträff i höst. Mejla till Sarah Jaxell, projektledare för Sport Fitness, Sarah.Jaxell@skanskidrott.se för att boka.​

Men satsningen kommer inte stanna bara i Skåne.

- Vi kommer under hösten även att kunna stötta föreningar utanför Skåne som vill komma igång med Floorball Fitness. Vi vill att Floorball Fitness ska bli ett självklart val för den förening som vill satsa på motionsidrott, säger Jaxell.

Läs mer om Floorball Fitness

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56