Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Så avgjordes Innebandyfesten - fyra SM-guld delades ut

I dag avgjordes Innebandyfesten i Växjö. Så här gick det i de fyra finalerna!

P16: Växjö IBK Utveckling-FBC Aspen 3-4
Det blev en makalös final i P16-klassen, där hemmalaget Växjö började bäst. De gick upp till 3-0 i slutet av den andra perioden och då såg det mörkt ut för Aspen. Men något hände inför den sista perioden i lagets mentalitet. Plötsligt ökade tempot rejält och islossningen var enorm. 3-1-målet kom efter 4.22 i den sista perioden. En minut och åtta sekunder senare stod det 3-3!

Aspen var dock inte nöjda där utan gled vidare på vågen. Lagkaptenen Oscar Johansson sprang ifrån försvaret och satte 4-3 med drygt fem minuter kvar – vilket också blev slutresultatet.

Sundsvall FBC Ungdom tog tredjeplatsen efter 6-4 mot Ingarö IF i bronsmatchen.

DJ18: Nacka Wallenstam IBK-RIG Umeå IBF 2-5
Det blev en repris på fjolårets final i DJ18-klassen, där återigen RIG Umeå var det starkare laget. Nackas Hanna Berg gav sitt lag ledningen tidigt i den första perioden, men RIG vände genom duon Linnea Hammar/Wilma Johansson. Först assisterade Hammar till Johansson till 1-1, sedan var det omvända roller till 2-1. Hammar gjorde även 3-1 och 4-2 i den andra perioden.

I slutakten låg Nacka på för en reducering, men i stället kunde Kajsa Pettersson punktera matchen med sitt 5-2-mål.
Guldet var det femte raka för RIG Umeå i DJ18-klassen.

IBK Lockerud Mariestad vann brons efter 7-3 mot GS86 AIF/Fagerås BK.

HJ18: RIG Umeå IBF-IBF Falun Ungdom 5-4
I en superjämn och häftig final var det till slut RIG Umeå som stod som svenska mästare. Stjärnduon Hampus Ahrén och Victor Wettergren låg bakom tre av RIG:s mål och på andra sidan gjorde Faluns Malte Lundmark 2+2.

RIG ryckte ifrån till 5-2 i den andra perioden, och det underläget blev för mycket att hämta upp för Falun. I slutskedet hade de flera farliga lägen, men RIG:s målvakt Thomas Crona stod i vägen.
Det här var RIG Umeås andra raka SM-guld i HJ18-klassen.

Pixbo Wallenstam IBF vann brons efter 6-4 mot Ledberg IBF.

DJ17: Nacka Wallenstam IBK-IKSU/IKSU Ungdom 0-5
Den sista finalen för dagen blev den med störst segermarginal. IKSU/IKSU Ungdom tog ledningen tidigt i den första perioden mot Nacka Wallenstam och matchen stod och vägde in i den andra akten.

Men där gick det snabbt. 07.00 gjorde Maja Viström 2-0. Knappt fem minuter senare stod det plötsligt 5-0. Viström hade gjort hattrick och IKSU/IKSU Ungdom höll sedan tätt resten av matchen. I slutsekunderna var Nacka nära att spräcka nollan, men en benparad av målvakten Alva Grenholm såg till att nollan blev intakt.

IBK Lund/Elit vann bronset efter en tät match mot Huddinge IBS som slutade 5-4.

Massvis med bilder filmklipp och videointervjuer från finalerna finns på Svensk Innebandys Facebook och Instagram.

Alla resultat från Innebandyfesten.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55