Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Så avgjordes Innebandyfesten 2017

Den sista dagen på Innebandyfesten blev precis så häftig som man kunde ha hoppats på. De fyra finalerna bjöd på spänning av hög grad. Så här gick det.

P16, IBK Lockerud Mariestad-IBK Vöikers 4-3 e.str
Den här finalen var supertight från början till slut. Lockerud tog ledningen efter bara 21 sekunder, men kvitteringen kom knappt tre minuter senare.

Vöikers Kasper Qvarfordt slog sedan in 2-1-målet på volley, men den glädjen blev också kortvarig. Lockeruds Jesper Kronenberg gjorde nämligen sitt andra mål för dagen bara två minuter senare.

Lockerud hade ledningen med 3-2 inför den sista perioden, men Vöikers kvitterade återigen och tog matchen till förlängning. Inte heller där kunde lagen skiljas åt, och matchen gick till straffar.

Ingen kunde väl tveka om att det skulle bli jämnt här också. Finalen avgjordes först i suddenstraffarna, där Vöikers missade och Lockerud således vann.

Bronset gick till Wibax Patriot Piteå.

All Star team:
Emil Lundberg, Lockerud

Arvid Castor, Vöikers
Linus Nestorsson, Lockerud

DJ18, Rönnby Västerås IBK U-RIG Umeå IBF 3-7
Det här var RIG Umeås Ellen Bäckstedts show från början till slut. Forwarden gjorde sitt första mål i slutet av den första perioden, som betydde 1-1. I den andra perioden gjorde hon samma sak när Rönnby Västerås hade tagit ledningen med 2-1.

Inför den sista perioden ledde RIG Umeå med 3-2, och då satte Bäckstedt in en växel till. Hon gjorde själv 4-2 och passade två gånger om till Wilma Johansson som gjorde 5-2 och 6-3. Till slut blev det 7-3 i en final som länge var jämn, men som RIG Umeå kontrollerade i slutet.

Bronset gick till Hovslätts IK/Jönköpings IK 

All Star team:
Lovisa Hedin, RIG Umeå

Rebecka Lindfors, Rönnby Västerås
Ellen Bäckstedt, RIG Umeå

HJ18, Jönköpings IK U-Lindås IBK 6-5
Lagen hade mötts redan i gruppspelet, där Jönköping vann med 3-2. Och den här finalen skulle bli exakt lika jämn.

Jönköping gick upp till 3-0 efter bara 10.30 – men då vaknade Lindås. Knappt fem minuter in i den andra perioden kvitterade Adam Dahlqvist till 3-3, och sedan följdes lagen upp till 5-5.

Och för tredje året i rad blev det Jönköping som till slut fick jubla. Med en kvart kvar av matchen assisterade Otto Weidman Simon Andersson som sprätte upp 6-5 i nättaket.

Lindås tryckte sedan på och var nära en kvittering flera gånger, men Jönköping höll ifrån och vann.

Jönköping blev därmed historiskt som det första juniorlag på herrsidan att vinna SM-guld tre år i rad.

RIG Umeå tog bronset.

Alll Star team:
Erik Salsborn, Jönköping

Oskar Malmgren, Jönköping
Adam Dahlqvist, Lindås

DJ17, Örnsköldsvik IBK-IBK Lockerud Mariestad 4-8
Både Örnsköldsvik och Lockerud hade kommit tvåa i sina grupper, men det hindrade dem inte från att ta sig till SM-final. Väl där var det Lockerud som var starkare matchen igenom. Örnsköldsvik gjorde förvisso 1-0 efter bara 55 sekunder, men efter det tog Lockerud över. Ellen Nyman sköt ensam 1-1 och Klara Loneberg assisterade Emma Stenberg till 2-1 innan hon själv satte trean.

Lockerud gick upp till 7-1 i den sista perioden, och det var All Star team-uttagna Klara Loneberg som också fick avsluta Lockeruds målskytte när hon gjorde 8-3 i slutminuten. Matchen slutade 8-4 efter en reducering i slutsekunderna.

Bronset gick till IBF Dalen/RIG Umeå IBF.

All Star team:
Thea Heiche, Lockerud

Julia Näslund, Örnsköldsvik
Klara Loneberg, Lockerud 

Foto: Calle Ström

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55