Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Rosén anmäld till bestraffning

Mullsjö AIS Isaac Rosén har blivit anmäld till bestraffning av Svenska Innebandyförbundets videogrupp (VG).

Situationen som anmälts tar sin början 4.40 in i den första perioden i den sjätte SM-kvartsfinalen mellan Växjö och Mullsjö.
Isaac Rosén har genom sitt agerande påtagligt förstärkt situationen i ett försök att vilseleda domarna och därmed ådra motståndarlaget en utvisning.

I videosekvensen ses Mullsjös nr 41, Isaac Rosén löpa tillbaka mot Mullsjös planhalva från ett område till höger om målet på Växjös planhalva. Rosén är jämte Växjös målvakt den spelaren som befinner sig längst ned på Växjös planhalva och således bör Rosén ha uppsikt över hela spelplanen. Då Rosén påbörjar sin löpning mot egen planhalva löper han in i Växjös nr 13, Ludvig Persson. I samband med att Rosén får kontakt med Persson kastar sig Rosén uppåt och över ryggen på Persson. Genom att löpa den väg Rosén valde måste han insett att den fanns en risk att krocka med Persson. Denna kollision får således ses som medveten av Rosén. Detta då han har god tid på sig att avbryta sin löpning alternativt att åtminstone ändra riktning i vilken löpningen sker för att undvika en kollision. Vidare sker detta långt ifrån där spelet fortgår för tillfället.

VG anser att Rosén gör detta av egen vinning då han väljer den valda löpvägen, att han väljer att kasta sig på det aktuella sättet som syns samt att detta sker utanför spelet får anses vara ett försök att vilseleda domarna om vad som egentligen hänt och på så sätt skapa fördel till sitt eget lag genom att få Persson utvisad.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55