Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

RIG Umeå IBF vann DJ18-guld på Innebandyfesten

Innebandyfestens DJ18-final mellan RIG Umeå IBF och IBF Falun Utveckling blev en spännande match som innehöll många mål och ett högt tempo. IBF Falun reducerade flertalet gånger i matchens sista akt – men till slut var det RIG Umeå som kunde säkra guldmedaljen med siffrorna 7-4. 

– Det är helt sjukt. Vi är så värda det här, det är helt fantastiskt, säger RIG Umeås Thea Löfborg och fortsätter att berätta om finalen:

– Det är jämt, länge. Fram och tillbaka och momentum svänger men jag tycker att vi har hela matchen.

RIG Umeå var länge i förarsätet målmässigt under finalens gång men IBF Falun skapade en ordentlig forcering i den tredje perioden och reducerade till bara ett måls skillnad lagen emellan. Men närmare än så kom Falun aldrig och en del i detta var RIG Umeås målvakt Maja Lindsjö som svarade för flertalet vassa räddningar i matchens slutskede. 

– I såna här matcher gäller det att ha fokus hela tiden och hålla rätt matchplan. Jag tycker att vi gör det som helhet under hela matchen men i tredje perioden börjar vi fallera lite och Falun är ett väldigt bra lag som verkligen trycker på oss, säger Maja Lindsjö och lyfter fram lagets timeout som en nyckel till att man lyckades stoppa Faluns forcering:

– Efter timeouten så känner jag att vi hade rätt inställning igen och började komma tillbaka in i hur vi skulle tänka. 

RIG Umeås resa till finalen innefattade bland annat segrar över Pixbo Wallenstam IBF och IBK Lund/Elit. Efter slutsignalen i IFU Arena finns det ingen tvekan om vad SM-guldet betyder för Thea Löfborg och hennes lagkamrater.

– Det betyder så sjukt mycket. Vi har inte fått spela det här på två år och har väntat hur länge som helst på det är, säger Thea Löfborg. 

Se mer inslag från Innebandyfesten på Svensk Innebandys Instagram. 

All-star team DJ18
Målvakt: Maja Lindsjö, RIG Umeå IBF
Back: Frida Hellström, Pixbo Wallenstam IBF
Center/Forward: Madeleine Larsson, IBF Falun Utveckling

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-05-01, kl 19:37