Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Reportageserie tar tempen på motionsinnebandyn

Innebandyns mål är 60 000 licensierade motionsspelare år 2030. Nu publicerar innebandy.se en reportageserie om motionsinnebandysatsningar runt om i Sverige.

Svensk Innebandys övergripande mål för 2030 är att ”Innebandy är en sport som alla ska kunna engagera sig i” och att nå 60 000 licensierade motionärer. Redan i dag finns påbörjade satsningar från förbund, distrikt och föreningar.

- Att sätta motionsinnebandyn på kartan är viktigt för Svensk Innebandy och flera idéer testas för att hitta bra koncept att sprida nationellt. Under hösten har vi även kartlagt vilka motionssatsningar som redan finns ute hos landets föreningar och några av dem kommer vi berätta om i en reportageserie på youtube och innebandy.se, säger Sebastian Nurmi som är kommunikationschef på Svenska Innebandyförbundet och fortsätter:

- Vi har besökt ett antal drivande föreningar som satsar på motionsinnebandy och visar i de här reportagen hur de ge gör det och varför. Vi hoppas att det kan inspirera andra.

Första reportaget handlar om Stockholmsföreningen Älvsjö AIK med fem olika motionslag igång – det släpps under måndagen.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56