Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Rekordung domarkår på plats under Innebandyfesten

När Innebandyfesten går av stapeln i Mölnlycke den 1-3 april så kommer matcherna att dömas av en rekordung domarkår. Något som är mycket glädjande, berättar Robin Andersson, domarkonsulent på Svenska Innebandyförbundet.
– Man kan säga att framtidens spelare döms av framtidens domare, säger Robin Andersson.

Mellan den 1-3 april så spelas Innebandyfesten i Mölnlycke. Några av landets största talanger gör då upp om åtråvärda titlar där dramatik och spänning utlovas för åskådarna på plats.

Under tre intensiva dagar befinner sig tolv olika domarpar på plats som tillsammans ska se till att matcherna blir så välspelade som möjligt. För domarna ligger stort fokus på utveckling där kontinuerlig dialog sker med de domarcoacher som finns på plats under evenemanget.

Nytt för i år är också att snittåldern på domarkåren som är på plats i Mölnlycke är rekordlåg jämfört med tidigare upplagor av Innebandyfesten, något som är väldigt glädjande berättar Robin Andersson, domarkonsulent på Svenska Innebandyförbundet.

– Målet har alltid varit att ha en ung domarkår på plats och det är väldigt glädjande att vi nu kommer att ha en väldigt ung kår där snittåldern ligger på 23 år på de som är på plats under Innebandyfesten, säger Robin Andersson.

 Att man nu har lyckats få fram en rekordung domarkår på plats är väldigt glädjande, berättar Robin Andersson.

Bara för några år sedan så var snittåldern betydligt högre på domarkåren under Innebandyfesten. Det faktum att det nu är en rekordung domarkår på plats är väldigt glädjande, berättar Robin Andersson.

– Backar vi tillbaka bandet till 2017 så var snittåldern 37,2 år. Så det har minskat rätt så radikalt, säger Robin Andersson och fortsätter:

– Det är väldigt kul. Det är något som vi har jobbat med under en längre tid att vi vill ha yngre domare som dömer yngre spelare, och att vi då samtidigt ger dem en möjlighet att utvecklas i en bra miljö.

Under Innebandyfesten så kommer det att spelas väldigt många matcher på väldigt kort tid. Att då fokusera på utveckling för domarna på plats är väldigt viktigt för framtiden, berättar Andersson.

– Det är jätteviktigt. Anledningen är att det här förhoppningsvis kommer att vara förbundsdomare om några år. Ger vi dem rätt verktyg att lyckas med så hoppas vi att de kommer upp snart. Därför är det viktigt att vi också har domarcoacher på plats som hjälper dem ta nästa steg i sin utveckling. Man kan säga att framtidens spelare döms av framtidens domare, avslutar Robin Andersson.

Domarpar på plats under Innebandyfesten
Anderberg/Johansson Halland
Asal/Werelius Stockholm
Bäckner/Svahn Stockholm
Dornlöv/Ibrahim Skåne
Dynesius/Ohlson Stockholm
Ejerfeldt/Falk Värmland
Enlund/Enlund Västsvenska
Larsson/Skogsberg Västsvenska
Johansson/Norouz Gävleborg
Lagerström/Rosendal Östergötland
Lööke/Mörnstål Småland
Svedinger/Öhneskog Gävleborg

Domarcoacher
Robin Andersson
Thomas Bergström
Rågher Godin
Ola Hamberg
Andreas Morelius
Raimon Strömberg

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-03-30, kl 11:05