Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Polen arrangerar U19-VM för damer i höst

Spelplats och speldatum för det 10:e U19-världsmästerskapet på damsidan spikat. Spelorten blir Katowice, Polen* och datum för mästerskapet blir den 31 augusti till den 4 september 2022.
Från början skulle U19-VM ha spelats på Nya Zeeland, Wellington. Men tidigt under 2021 deklarerade Internationella Innebandyförbundet (IFF) att coronapandemin och de nationella restriktionerna på Nya Zeeland skulle sätta stopp.
 
Tanken var först att mästerskapet skulle spelats i maj 2022 men då det var svårt att hitta en arrangör med så kort varsel blev mästerskapet uppskjutet ytterligare. Men nu är det alltså inte längre oklart vilket land som kommer arrangera VM. Det blir den polska staden Katowice där arenorna Szopienice Arena och Brynów Arena blir spelplats.
 
– Vi är väldigt glada och stolta över att få anordna ett så viktigt evenemang som U19 WFC. På grund av bytet av värd för evenemanget är tiden för förberedelser väldigt kort. Men vi jobbar hårt och jag är säker på att det kommer att bli ett bra evenemang. Jag skulle vilja bjuda in alla som kan komma till Katowice under månadsskiftet mellan augusti och september, säger evenemangschefen Michał Karski i ett pressmeddelande från IFF.
 
Sveriges U19-damlandslag är ett av 16 deltagande lag och kommer att spela i en av de fyra grupperna. Du hittar mer information om gruppspelet här
 
Noterbart är att Ryssland för närvarande är avstängt från alla internationella innebandyaktiviteter, enligt beslut av IFF:s centralstyrelse den 1 mars 2022, och därmed kommer Italien att ersätta deras plats i turneringen.
 
Mer information om eventet hittar du här.
 
*Detta blir den tredje gången som U19-VM arrangeras av Polen.

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-04-12, kl 17:01