Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Pixbo Wallenstam IBF P16 vann guld på Innebandyfesten

P16-finalen under Innebandyfesten mellan Pixbo Wallenstam IBF och Höllvikens IBF blev en målrik match där det krävdes förlängning för att skilja lagen emellan. Med 80 sekunder kvar att spela av förlängningen kunde Pixbo Wallenstam IBF pricka in det matchavgörande målet och säkra guldmedaljen. 

– Det är fantastiskt. Vi har kämpat som bara den för det här, säger Pixbo Wallenstams Gustav Lindberg. 

P16-finalen mellan Pixbo Wallenstam IBF och Höllvikens IBF blev en målrik match där lagen följdes åt i målprotokollet under ordinarie matchtid. 2-0 blev 2-2 som till sist blev 3-2 till Pixbo Wallenstam efter att Samuel Dömstedt satte det matchavgörande målet. Efter slutsignal så var Pixbos lagkapten Gustav Lindberg mycket nöjd med sitt lags insats i finalen. 

– Vi är helt slut. Vi låg och bollade hela matchen. Vi fick in några bollar i början och Samuel Dömstedt är alltid på rätt plats vid rätt tillfälle och så står han där i slutet. Det är fantastiskt, säger Gustav Lindberg. 

Gustav Lindberg var också den som blev utsedd till matchens lirare för Pixbo Wallenstam i P16-finalen efter att lagkaptenen svarat för ett mål och en assist. 

– Jag fick stänka dit en i början och sen var det bara att spela fram till Thomas Ikponmwosa som är 07:a, det är fantastiskt. 

Vad betyder det för er att ta det här guldet?

– Jag har inte vunnit någonting innan. Så det är magiskt, det är helt sjukt, avslutar Gustav Lindberg. 

Se mer inslag från Innebandyfesten på Svensk Innebandys Instagram. 

All-star team P16
Målvakt: Gustav Rosvall, Höllvikens IBF
Back: Gustav Lindberg, Pixbo Wallenstam IBF
Forward/center: Daniel Kalentun, Pixbo Wallenstam IBF

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-04-04, kl 16:41