Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Pixbo pressades - men vände till seger

Underläge inför den sista perioden. Då steppade Pixbo Wallenstams damer upp och vände Champions Cup-semifinalen mot tjeckiska Vitkovice. Slutresultatet skrevs till 4-3.
– Det är inte många tredjeperioder vi har förlorat, säger målvakten Sara Hjorting. 

Pixbo Wallenstam var rejält pressat inför slutperioden mot Vitkovice. Tjeckiskorna hade överraskat spelmässigt och höll samtidigt tätt i försvaret när Pixbo kom till anfall.

– De var aggressiva, sliter och spelar tufft. Vi var inte beredda på det. Vi slarvade mycket i den första perioden, då blev det såhär. Vi hamnade fel och kändes darriga, säger Pixbo Wallenstams målvakt Sara Hjorting.

"Vi vet att vi är starka i tredje perioden"

Sara Hjorting, Pixbo Wallenstam

Men inför de sista 20 minuterna höjde sig de regerande svenska mästarna, när de låg under med 3-2. Pressen blev alltmer intensiv och till slut fångade Frida Ahlstrand upp bollen på kanten och sprätte upp kvitteringen i det bortre krysset.

– Vi vet att vi är starka i tredje. Det är inte många tredjeperioder vi har förlorat, där brukar vi komma igen. Det är det som är skönt med det här laget, det är ingen som deppar. Vi vet att vi kan fortsätta trumma på, säger Sara Hjorting.

Pressen fortsatte sedan och gav till slut utdelning. Alicia Fylke hade missat mycket under matchen, men fick jubla åt sitt slumpmässiga 4-3-mål drygt sex minuter före slutet.

Pixbo Wallenstam ställs mot finska Classic, som slog ut IKSU efter förlängning i sin semifinal, i söndagens final. Finalen startar klockan 11.00 och sänds live på TV12 och cmore.se.

Matchfakta
Pixbo Wallenstam-Vitkovice 4-3 (0-2, 2-1, 2-0)

Första perioden
0-1 (05.36) Denisa Ferencíková (Zuszna Halfarova)

0-2 (08.58) Michaela Sponiarova (Tereza Hanzlikova)

Andra perioden
1-2 (05.39) Eliska Krupnová (Laura Manninen)

1-3 (17.50) Denisa Ferencíková (Denisa Ratajová)
2-3 (19.20) Emmelie Södergren (Ida Sundberg)

Tredje perioden
3-3 (05.14) Frida Ahlstrand

4-3 (13.33) Alicia Fylke (Eliska Krupnová)

Foto: Calle Ström

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55