Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Pixbo inför SM-finalen: "Vi är en lagmaskin"

Pixbo Wallenstam IBK var nära att sopa rent under grundserien och stegade fram genom slutspelet självsäkert. Nu står de inför en SM-final och har möjlighet att återta titeln som svenska mästare. Lagkapten Ida Sundberg delar här med sig av sina tankar om finalen som stundar.

Pixbo Wallenstam IBK har stått för en minst sagt stark säsong. Silver i Svenska Cupen och segrare av grundserien med en marginal på fem poäng ner till tvåan. Nu är en SM-final bara dagar bort.

– Att gå till final har varit vårt stora mål hela säsongen, så jag är väldigt stolt över att vi lyckats med det. Vi är stolta men inte helt nöjda ännu, säger Pixbos lagkapten Ida Sundberg. 

På vägen till finalen gick Pixbo genom ett slutspel som bestod av Nacka IBK i kvartsfinalen och Endre IF i semifinalserien. Kvartsfinalserien kunde stängas i tredje matchen och Endre bjöd på starkt motstånd och rysarmatcher i semin, vilket gör att Sundberg menar att Pixbos slutspel innehöll det mesta.

– Vi har vunnit enkelt, vänt underläge, tappat ledningar och upplevt suddendrama. Det känns som att hela slutspelet har förberett oss bra inför alla olika matchbilder som kan bli i final.

Vad SM-finalen kommer bjuda på återstår att se, men något som är säkert är att det är Thorengruppen IBK som väntar på andra planhalvan i Avicii Arena.  

– Att det blev Thorengruppen var ganska väntat, det känns som att vi två har varit de bästa lagen hela säsongen, säger Ida Sundberg och fortsätter beskriva sina motståndare:

– Det är ett bra lag med många matchvinnare och individuellt duktiga spelare, så jag tror det kommer bli en tuff och tight match att spela.

Lördagens final blir tredje gången på ett år som Pixbo och Thorengruppen gör upp om guldmedaljer. Pixbo har varit starkare under grundserien och har nu chans till revansch efter att ha fått nöja sig med silver i förra årets SM-final och höstens Svenska Cupen. Pixbokaptenen vet vad hon tror kommer göra att de åker tillbaka till Göteborg med guldmedaljer.

– Det som talar för att vi vinner är att vi är en lagmaskin med en otrolig lagmoral, vi gör allt för varandra. Jag tycker också att vi har en bättre defensiv och toppar det med en otrolig målvakt längst bak, menar Ida Sundberg.

SM-finalen går av stapeln lördag den 23:e april i Avicii Arena och biljetter går att köpa här. Damernas match spelas 12.10 och sänds på SVT1, SVT Play och SportExpressen.

short_text    Publicerat av Maja Olsen 2022-04-21, kl 09:48