Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

P14-finalen hade allt - Nykvarn vann dramat

Det var en final som hade allt. Dramatiken var maximal när Nykvarn tog guld i P14-klassen i Newbody Cup. Till slut skrevs segersiffrorna till 8-6 mot Dalen.
– Vi visade att vi är bäst i Sverige, säger Hampus Ahren. 

Snygga mål, comebacker och hjältar. Finalen i P14-klassen i Newbody Cup var rent innebandygodis. Nykvarn öppnade bäst och gick ifrån till 3-0 och 5-1. Men efter Hampus Ahrens 5-1-mål tidigt i den andra perioden hände något med Nykvarn. Och det utnyttjade Dalen.
– Vi blev lite för trygga och slappnade av, säger Hampus Ahren.

Den tryggheten högg Dalen på direkt. Laget reducerade och kvitterade till slut till 5-5. Då var det fortfarande nio minuter kvar.
Men en minut senare satte Nykvarns Simon Westgärds 6-5. Segermålet? Icke. Dalen kvitterade återigen genom Oliver Bodén. Men det var också Dalens sista mål i matchen.

"Vi ville verkligen åka hem med ett guld"

Hampus Ahren, Nykvarn

Stor segerorganisatör blev Nykvarns Victor Wettergren. Bara minuten efter Dalens kvittering svepte han in segermålet som betydde 7-6. Och med en och en halv minut kvar av matchen punkterade han tillställningen med ytterligare ett mål.
– Det var så klart jätteskönt. Han (Victor) missade några lägen förra året, så det var bra att han fick sätta dem nu, säger Hampus Ahren.

Ja, Nykvarn förlorade finalen i Newbody Cup förra året. Därför var det här guldet extra härligt för spelarna.
– Vi var jättesugna på att vinna eftersom vi hade ett silver sedan tidigare. Vi ville verkligen åka hem med ett guld. Nu visade vi att vi är bäst i Sverige, säger Ahren.

Foto: Calle Ström

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55