Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Onyx får stipendium för integrationsarbete

I helgen tog Onyx Innebandy emot ett stipendium på 100 000 kronor för sitt arbete med integration.
- Föreningen är mycket stolt över att återigen få en fin utmärkelse för vårt arbete, säger klubbchefen Kecke Lundh.

Onyx projekt "En tröja för alla" har slagit väl ut i Nyköping och Oxelösund. Klubben har åkt ut till områden och erbjudit innebandy för de som kanske ännu inte har upptäckt sporten. 

Arbetet har nu uppmärksammats nationellt, i och med stipendiet på 100 000 kronor ur Tore A Jonassons stiftelse på temat "en förening som utvecklats till en moderns och framtida idrottsförening med stark förankring i samhället".

Stipendiet delades ut på Riksidrottsmuseet och är ett samarbete mellan Tore A Jonassons stiftelse, Riksidrottsförbundet och Riksidrottens Vänner.

Stiftelsens motivering:
Onyx är en förening som arbetar med fokus på välkomnande och integration, till exempel genom att flytta ut innebandyn till områden där människor lever och bor, ofta utsatta områden. Alla ska ha möjlighet att på sitt eget sätt uppleva innebandy tillsammans med Onyx. I Onyx finns en tröja för alla, och engagerade ledare för alla.

- Föreningen är mycket stolt över att återigen få en fin utmärkelse för vårt arbete. 2017 blev vi utsedda till Årets Värdefulla Förening i Södermanland och 2018 fick vi ta emot ett stipendium ur Hans Majestät Konungens Jubileumsfond för ungdom i Sverige. De här utmärkelserna är ett bevis på att vi som ideell förening kan gå in och göra skillnad genom vårt samhällsengagemang, säger klubbchefen Kecke Lundh i ett pressmeddelande.

På bilden ses från vänster:
Pernilla Klingofström – Chef Riksidrottsmuseet
Björn Eriksson – Ordförande Riksidrottsförbundet
Kerstin Rosén – Ordförande Riksidrottens Vänner
Fredrik Strandlund – Ordförande Onyx Innebandy
Kecke Lundh – Klubbchef Onyx Innebandy

Foto: David Fernandez, WhyDoit

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55