Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Nytt upplägg väntar i VM-kvalet - "Spännande"

Det blir ett annorlunda upplägg på VM-kvalet för herrlandslaget i slutet av januari. För första gången spelas en ”final” bland de deltagande lagen.
- Nu finns chansen att spela för något hela vägen, säger förbundskapten Mikael Hill.

Herrlandslaget möter Polen, Slovenien och Ukraina i VM-kvalet i danska Fredrikshamn 30 januari-2 februari 2020. Tidigare VM-kval har de två främsta nationerna i gruppspelet, där alla möter alla en gång, varit kvalificerade till VM. Nu är upplägget annorlunda:

Samtidigt som Sverige spelar sina matcher avgörs ytterligare ett europeiskt VM-kval i staden. Hemmanationen Danmark ställs mot Storbritannien, Estland och Island. De två gruppettorna möts i en ”final” söndag 2 februari och de båda grupptvåorna spelar ”bronsmatch”. Finallagen är kvalificerade till VM, medan bara det vinnande laget i bronsmatchen är kvalificerat. På så sätt står mer på spel även den sista dagen i kvalet.

- Det är spännande med ett nytt upplägg. Nu finns chansen att spela för något hela vägen, säger Sveriges förbundskapten Mikael Hill, som vet att Sverige är stora favoriter i VM-kvalet.

- Det är alltid bra att spela landskamper där vi har stort bollinnehav. Vi kommer att få träna på vårt anfallsspel där vi vill stå för positiv innebandy och göra avtryck som ambassadörer för sporten.

Sverige mötte Slovenien i VM-kvalet 2018 och vann med 23-1. Senast laget mötte Polen var i VM i Bern 2012, då Sverige vann med 14-3. Ukraina däremot har Sverige aldrig spelat mot.

- På så sätt blir det kul att möta en ny nation. Varje tillfälle vi ses är viktigt för oss för att få ihop gruppen. Det är anfallsspelet som vi främst kan jobba med under VM-kvalet, men också att svetsa samman gruppen, säger Hill.

VM spelas i Helsingfors 4-12 december 2020.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:56