Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Nytt upplägg för SM-finalen

Med anledning av utbrottet av Covid-19, som drabbade FBC Kalmarsund och IBF Falun på herrsidan i SM-semifinalserien, har nu alla berörda parter enats om ett nytt upplägg för SM-finalen i Gävle.
Damfinalen spelas 24 april och herrfinalen 2 maj.

Det var inför den femte SM-semifinalen (av totalt sju) som det konstaterades att båda lagen hade flera fall av Covid-19 i spelartrupperna. Svenska Innebandyförbundet tog då, i ömsesidigt samförstånd med lagen, beslutet att pausa semifinalen.

Efter dialog med de berörda lagen, Gavlehovshallen i Gävle, Föreningen Svenska Superligan samt sändande bolag SVT och Expressen, har det nu tagits ett beslut kring SM-finalens upplägg.

SM-finalen på damsidan avgörs på tidigare utsatt datum, lördag 24 april. Ny starttid för finalen, som spelas mellan Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK, är 15.15. Finalen sänds på SVT och SportExpressen Play.
SM-finalen på herrsidan flyttas från lördag 24 april till söndag 2 maj. Starttid är 15.15 och finalen sänds på SVT och SportExpressen Play.

Korrigeringen av herrfinalens datum innebär följande för den fortsatta semifinalserien mellan Kalmarsund och Falun (just nu 1-3 i matcher):
Semifinal 5 och eventuellt 6 spelas i KIFAB Arena i Kalmar, 27 och 28 april.
Eventuell semifinal 7 spelas i Guide Arena i Falun, 30 april.

Vinnande lag möter Storvreta IBK i SM-finalen.

– Vi är glada och tacksamma att alla parter på kort tid kunde komma överens i den oerhört komplexa situation vi befinner oss i. Den lösning vi nu har kommit fram till är den bästa möjliga och vi hoppas att allt går enligt plan för att vi ska kunna genomföra SM-finalen på det här sättet, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Magnus Nilsson.

– Alla berörda parter har arbetat i samma riktning för att det här ska kunna bli verklighet, vilket är enormt glädjande. Vi är fast beslutna att göra allt vi kan för att slutföra säsongen på planen och då är det här en bra lösning, säger Svenska Superligans vd Jörgen Lindgren.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-19, kl 18:40