Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Nystart för Karlstad i SSL

Huvudtränaren Peter Andersson beskriver kommande säsong som en nystart för Karlstad. Laget vill spela en fartfylld innebandy och har därför lagt stort fokus på snabbhet under sin försäsong.
Så här säger Peter Andersson inför starten av Svenska Superligan.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har fystränare som hjälper oss med träningen och vi gick in i försäsong i början av maj. Vi har haft sex pass i veckan, fyra gemensamma och två individuella. Vi tränare vill ha fokus på spänst för att få upp snabbheten i laget och har därför lagt mycket energi på det. Under juli månad har tjejerna haft egenträning där de fått hjälp och stöttning av vår fystränare. Det gör att tjejerna kan anpassa sin träning individuellt men samtidigt hålla bra disciplin med hjälp av god kommunikation med vår fystränare. Vårt upplägg är nytt för denna säsongen, både ledarstaben och tjejerna är jättenöjda.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har kört två pass i juni för att hålla igång klubba och boll. Jag vill att tjejerna ska vara sugna på tre pass i veckan när vi drar igång med innebandyn fullt ut.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Vår målsättning är att bli ännu bättre. Vår fysträning har varit väldigt intressant och jag hoppas det ger resultat när säsongen startar. Under kommande säsong vill vi spela snabbt och ha mycket fart i vårt spel. Vi vill bygga vidare på vårt nya spel som vi jobbat hårt med. Vårt spel kommer även bestå av mycket rörelse och släpp av boll. Vi är ett ung lag så det ska bli otroligt spännande att se hur vi utvecklas under säsongen.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Det viktigaste för oss är att få ihop gruppen och ha roligt tillsammans. Vi vill fortsätta bygga vidare på vår härliga stämning i laget. Våra nyförvärv är av bra karaktär och passar bra in i vårt lagbygge. Vi vill skapa en trygghet i laget och få ihop alla formationer ordentligt. Rent lagmässigt gäller det att bygga vidare på det vi haft och även få in dem nya spelarna snabbt i gruppen.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Kajsa Edman Rysjö, målvakt från Karlstad Ungdom. Hon är en stabil målvakt som är lugn och trygg i kassen. Kajsa är även duktig på att sprida ett lugn till sina medspelare.

- Robyn Sundman, back från Karlstad Ungdom. Jag hoppas att Robyn får hålla sig skadefri och spela fullt ut denna säsongen. Hon är en duktig spelande back med en god spelförståelse.

- Elin Klevmarken, center från Karlstad Ungdom. Hon är en klok center med bra spelförståelse och är även placeringssäker på planen. Elin är en väldigt ung och lovande spelare som jag hoppas blommar ut ordentligt.

- Carolina Karlsson, forward från Karlstad Ungdom.Hon kom in i vår trupp i slutet av förra säsongen och tränade tillsammans med oss. Det gjorde hon riktigt bra och därför kommer hon ingå i vår trupp kommande säsong. Carro är en stark och rivig spelare som är tuff i sitt närkamsspel.

- Linnea Juhlin, back från Jönköping IK. Linnea är en rutinerad back som behövs i vårt lag. Hon har tidigare spelat i SSL så därför blir hennes erfarenhet viktigt hos oss. Hon är en spelande back som tillför mycket i det offensiva spelet.

- Filippa Nilsson, back från IKSU. Hon är en tuff spelare som är jobbig att möta i närkamper. Filippa är duktig på att kommunicera och prata på planen med sina medspelare. 

- Clara Ekenström, forward från Telge SIBK. Hon har ett grymt skott och jag tror verkligen att Clara kommer bli en överraskning för många. Clara är en poängspelare och det ska bli otroligt spännande att följa henne under kommande säsong.

- Julia Kron, back från Karlstad Ungdom. Hon var med och spelade matcher med oss förra säsongen och nu vill vi ha med henne i truppen. Julia har en bra spelförståelse och släpper bollen snabbt. Hon har utvecklats otroligt bra och kommer ta ett steg till under denna säsongen.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Klara Danielsson, hon har varit korsbandsskadad men är nu tillbaka. Jag hoppas att hon får vara skadefri så att hon kan visa hur bra hon är. Jag unnar verkligen henne en hel säsong efter allt sitt slit. Klara är en spelare som är allround och är väldigt placeringssäker på planen. Hon är tuff att möta och har ett bra skott. Jobbar alltid hårt i både defensiven och offensiven. En komplett spelare med många bra egenskaper.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Den kommande säsongen blir lite av en nystart för oss. Vi har ett ungt lag blandat med spelare som har rutin. Så det gäller att få ihop gruppen och sätta spelet ordentligt. Vi ska hålla oss kvar i högsta ligan och sedan bygga vidare på vårt lag.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag längtar tills det kommer igång och är seriepremiär. Det ska bli väldigt intressant att se vad vi kan göra med vårt gäng. Jag tror stenhårt på oss och hoppas att vi blir en överraskning för många.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- KAIS Mora, de har fått behålla många duktiga spelare. Sen har de även fått in nya vassa spelare. De har en bredare trupp och blir tuffa att möta.

 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55