Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Nya positioner i herrlandslagets uttagna trupp

Herrlandslagets nya förbundskapten Niklas Nordén har tagit ut sin första lägertrupp. Flera spelare, som inte har figurerat i herrlandslaget på länge, är nu tillbaka.
– Vi vill ge alla spelare ett stort förtroende där de ska visa varför just de är uttagna, samt att de kan klara av att prestera med de bästa, säger Niklas Nordén.

I slutet av december presenterades Niklas Nordén och Thomas Brottman (anställning börjar 1/5) som nya förbundskaptener i herrlandslaget. Nu väntar den första fysiska samlingen med laget, till det läger som genomförs i Västerås 4-7 februari.
20 utespelare och 3 målvakter är uttagna.

– Jag har jättestora förväntningar på lägret. Vi kommer att ha otroligt tydliga teman på de lägerdagar som kommer. Den här gången har vi valt att fokusera på spelet och det som sker innanför sargen. Vi har tagit ut spelare vi vill se i den miljön just nu och utifrån dess spelsätt, säger Niklas Nordén.

I den nu uttagna truppen finns några spelare som inte har medverkat i herrlandslaget de senaste säsongerna, eller varit med i ordinarie kallade trupper: Niklas Ramirez, Ludwig Persson, Niklas Winroth, Jesper Sankell och Martin Karlsson. Dessutom gör Rasmus Andersson debut i A-landslagssammanhang.

– Vi har tagit ut spelare som passar in i det spelsätt vi tänker oss. Vi vill ge alla spelare ett stort förtroende där de ska visa varför just de är uttagna, samt att de kan klara av att prestera med de bästa. Det är det vi vill se, så att vi får en tydlig utvärdering vad som fungerar och inte både gällande spelet och individen, säger Nordén.

Till lägret har även en del spelare tilldelats nya roller och positioner, jämfört med vad de är vana vid i sina respektive klubblag.
– Vi kommer försöka ge oss på en helt ny utmaning och vi måste testa våra nya idéer fullt ut så att det inte bara blir en pappersprodukt, Nordén.

Svenska Innebandyförbundet har inför landslagslägret tagit fram omfattande direktiv hur alla involverade ska agera och arbeta för ett säkert genomförande.

– När vi samlar landslagen är det av största vikt att alla känner sig trygga. Det gäller spelare, ledare och media. Vi har arbetat fram ett gediget åtgärdspaket för att minimera risken för smitta, så det kommer självklart att bli en annorlunda samling, säger Svenska Innebandyförbundets landslagschef Joakim Lindström.

Herrlandslagets trupp:
Målvakter
Jonathan Edling, FC Helsingborg
Jon Hedlund, Pixbo Wallenstam IBK
Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen

Backar
Rasmus Andersson, IBK Dalen
Tobias Lindström, FBC Kalmarsund
Ludwig Persson, Växjö IBK
Emil Nilsen, Jönköpings IK
Markus Jonsson, Växjö IBK

Centrar
Linus Holmgren, IBK Dalen
Johan Samuelsson, IBF Falun
Niklas Winroth, Storvreta IBK
Oskar Hovlund, Linköping IBK
Niklas Ramirez, Växjö IBK
Emil Johansson, IBF Falun
Hampus Ahrén, Storvreta IBK

Forwards
Omar Aldeeb, IBF Falun
Jesper Sankell, Mullsjö AIS
Malte Lundmark, IBF Falun
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Albin Sjögren, Storvreta IBK
Martin Karlsson, Linköping IBK
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam IBK

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-01-20, kl 10:00