Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Nya koncepten drar på turné

Svensk Innebandys olika koncept för en mer inkluderande innebandy ska under början av säsongen visas upp för nya och befintliga målgrupper – i en turné på tre orter i Sverige i samarbete med Tillsammans för fler i rörelse.

De senaste säsongerna har Svensk Innebandy arbetat fram flera nya koncept som öppnar upp för målgrupper som söker något annat än traditionell innebandy. Innebandy Flex, Floorball Fitness och Innebandy Plus är tänkta att bredda intresset för innebandy låta flera upptäcka och börja idrotta. Nu ska koncepten, i kombination med andra aktiviteter, visas upp i Örebro, Knivsta och Göteborg i augusti och september.

– Det är ett perfekt tillfälle för folk att komma dit och testa något nytt idrottsligt. Våra nya koncept fungerar lika bra för unga och gamla och vi hoppas att många kommer hitta glädjen i innebandy – på ett nytt sätt, säger Erik Nilsson, projektledare för eventen på Svensk Innebandy.

Först ut är Örebro 14-15 augusti, där Vivalla får besök av Svensk Innebandys spelkoncept – och även somaliska landslaget.

– Somaliska landslaget är en stor inspirationskälla och det är superhäftigt att de vill komma till Örebro och visa upp sig som förebilder och landslagsspelare, säger Nilsson.

Därefter väntar ett utomhusevent i Knivsta 20-22 augusti. Där kommer flera knattematcher genomföras, kändismatcher och andra roliga uppslag.

Sist ut är Göteborg 17-19 september, där Heden blir spelplats för utomhusinnebandyn under en helg – Göteborg Floorball Week.

– Vi vill visa att innebandy kan spelas på olika sätt, både inomhus och utomhus. Därför är det mäktigt att vi får komma till Heden och visa upp allt vi har att erbjuda, säger Nilsson.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-09-14, kl 14:35