Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Nya förbundskaptener i U19-herrlandslaget

Nu står det klart vilka som blir nya förbundskaptener i U19-herrlandslaget från och med september 2021. Jonathan Brolin blir ny förbundskapten med Henrik Lorendahl som assisterande förbundskapten. Avtalen är skrivna över U19-VM 2023.
– Vi ska sikta på att skapa världens bästa lag, säger Jonathan Brolin.

Tidigare i somras kommunicerade Svensk Innebandy att en förändringsprocess var igång i U19-herrlandslaget för att rekrytera en ny ledarstab, som ska ta vid efter VM i Tjeckien. Nu är det klart att Jonathan Brolin blir förbundskapten och Henrik Lorendahl blir assisterande förbundskapten.

– Vi har fantastiska spelare på juniorsidan i Sverige. Men för att kunna växa ytterligare måste vi bygga världens bästa lag av de här spelarna. Det kommer vara en viktig process. Vi ska skapa den bästa möjliga miljön, vilket krävs för att vara ett vinnande lag. Fokus är så klart att vi ska vinna VM-guld, men det kommer många andra länder också ha som fokus. Vi ska inte bara sikta på VM-guld, vi ska sikta på att skapa världens bästa lag, säger Jonathan Brolin.

Brolin är i dag huvudtränare i IBK Dalens herrlag i Svenska Superligan, vilket han kommer fortsätta med parallellt med förbundskaptensuppdraget. Han har tidigare varit involverad i landslagsverksamheten på herrsidan, i roller som scout, videoanalytiker och läktarcoach.

– Jag är van vid att driva en elitverksamhet och att hålla i träningar varje dag. Och jag har alltid satt ett stort värde i att representera Sverige. Jag är stolt och tacksam att jag får den här möjligheten nu.
Jag är väldigt motiverad inför uppdraget, säger han.

Lorendahl har en stark meritlista med 42 landskamper, tre VM-guld, två SM-guld och individuella utnämningar. Han har arbetat med juniorer under en längre period och har även varit ledare i Sweden Floorball Youth Camp och för AIK:s herrlag i Allsvenskan.

– Det är alltid häftigt att representera sitt land. Nu blir det en ny spännande utmaning, jag har ju endast gjort det som spelare tidigare. Det är extremt roligt att arbeta med utvecklingsbara juniorer där jag känner att jag har mycket att bidra med gällande detaljer i spelet, säger han och fortsätter:

– För Sverige är det bra att rekrytera dem som har varit med och byggt sporten. Det kommer att finnas en trygghet och en kunskapsbank för spelarna att ta del av från mig. Mitt ingångsvärde är att de ska ha med sig värdefulla saker när de lämnar varje läger. Jag älskar att ge direkt feedback till spelare, både innanför och utanför sargen, säger han.

Tillsättningen av övriga medlemmar i ledarstaben är i full gång och sker i dialog med Brolin och Lorendahl. Den nya ledarstabens första samling med en uttagen trupp blir 2-5 september på ett läger på Bosön.

Svensk Innebandys elit- och landslagschef Sofie Andersson är nöjd med båda rekryteringarna.

– Jag är otroligt glad och stolt över att Jonatan och Henrik har valt att kliva på det här uppdraget tillsammans. De är en erfaren och kompetent duo som kommer komplettera varandra bra och arbeta stenhårt för att få ut lagets fulla potential. De har båda stor passion och engagemang för utveckling och värderar kommunikation, samverkan och inkludering högt, vilket helt går i linje med vad Svensk Innebandy står för. Jag känner mig trygg med att de båda kommer vara goda representanter för Svensk Innebandy och leda och utveckla U19-verksamheten till nästa nivå under de kommande åren, säger hon.

Nuvarande förbundskapten Markus Puskala och hans ledarstab laddar just nu för fullt inför U19-VM i Brno, som avgörs 25-29 augusti.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-08-06, kl 14:00