Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Ny storsatsning på innebandy för tjejer i Östergötland

För andra gången i år har Östergötlands Innebandyförbund bjudit in länets alla flickor födda 2005 och 2006 till ett utvecklingsläger i Motala Sporthall.
- Det var väldigt uppskattat av både spelare och ledare när vi hade vårt första utvecklingsläger i februari i år, säger Fredrik Bagge kommunikations- och utvecklingsansvarig på Fast Forward Girls.

Den 30 mars arrangeras Fast Forward Girls Development Camp som syftar till att ge spelarna nyttiga verktyg för sin framtida utveckling som innebandyspelare. Men också att sprida kunskaperna som finns i distriktslagsverksamheten till ledarna ute i föreningarna för att tillsammans höja kvaliteten på östgötsk tjejinnebandy.
 
- Cirka 60 spelare kommer att göra olika temaövningar i två hallar. Många av övningarna kommer från Sweden Floorball Youth Camp, där man efter att ha fokuserat på grundläggande teknik stegrar svårighetsgraden genom att träna på duellspel och give and go för att sedan avsluta med matchspel, säger Fredrik Bagge.

Det kommer också att genomföras ett parallellt block där målvakterna står i fokus. Fem instruktörer från Fast Forward Girls kommer leda passen medan Fredrik Bagge har hand om teori för ledare.

- Vi har bjudit in samtliga östgötska ledare som tränar tjejer födda 2005 eller 2006 för att informera om vår utvecklingsmodell. Den består av Fast Forward Girls Development Camp för de yngsta. Därefter följer Sweden Floorball Youth Camp och till sist distriktslagsverksamheten.

- Vi kommer även gå igenom de övningar och dess syfte med förhoppningen om att ledarna tar med sig dem hem för att öva mer på. På så sätt kommer vi gemensamt höja nivån på vår innebandy. Spelarna får en fantastisk möjlighet att lära känna varandra över lag- och föreningsgränser och ledarna får chansen att träffa varandra utanför själva seriespelet. Vi gör detta tillsammans för östgötsk och svensk innebandy för att lyfta oss framåt och uppåt.

Vad betyder detta för östgötsk innebandy?
- Jag tror att det betyder väldigt mycket. Nu tar Fast Forward Girls ett helhetsgrepp om östgötsk tjejinnebandy. Från att hjälpa till att starta upp knattelag för de allra yngsta, till att fylla på med spelare i redan befintliga lag och erbjuda utvecklingsläger för de äldre.

Kommande säsong hoppas Fredrik Bagge att Fast Forward Girls fortsätter på inslagen väg med flera team av instruktörer som stöttar ute i föreningarna. Han avslöjar vad han helst vill:
- Tanken att lansera Fast Forward Girls i hela Sverige är såklart väldigt kittlande, säger Fredrik Bagge.

short_text    Publicerat av Carl-Christian Frunck 2020-10-06, kl 11:55