Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Nu startar VM-äventyret för Sveriges U19-herrar: ”En dröm”

Under tisdagen genomförde Sveriges U19-herrar sitt första träningspass i Brno inför U19-VM som drar igång imorgon, onsdag. Och det var ett laddat Sverige som slipade på de sista detaljerna inne i VM-hallen.

- Jag tycker att det ska bli grymt kul att spela och alla verkar taggade, säger August Bergkvist.

Sveriges VM-premiär i U19-VM spelas 15.30 imorgon, onsdag, och för motståndet väntar Tyskland i öppningsmatchen. En motståndare som August Bergkvist och Sverige ser fram emot att möta.

- Det ska bli riktigt skoj. Det är ett lag som man har noll koll på och ingen innebandynation som man har koll på heller, så det ska bli roligt att se. Sen är en VM-match alltid en VM-match så det kommer bli häftigt på det sättet också, säger August Bergkvist.

Sveriges U19-herrar fick under tisdagen chansen att bekanta sig med arenan inför onsdagens match och det råder ingen tvekan hos Bergkvist om vad det kommer att betyda att få kliva ut där under morgondagen i den blågula tröjan.

- Det kommer att bli hur coolt som helst. Det är en dröm som man har haft länge och att få göra det nu kommer att bli jätteroligt.

Men Bergkvist medger att det kan smyga sig på lite nerver innan VM-premiären. Något han dock tror att han själv och laget snabbt kommer att skaka av sig.

- Det tror jag absolut, för de flesta iallafall. Men det brukar alltid gå över när man har tekat igång första perioden. Då är det bara att köra igång.

Efter premiären väntar Danmark och Schweiz på torsdag respektive fredag innan slutspelet drar igång under helgen. Och det råder ingen tvekan om vart Sverige och Bergkvist lägger ribban när laget har siktet inställt högst upp på prispallen.

- Jag tror starkt på oss, jag håller oss högt upp, avslutar Bergkvist.

Spelschema, U19-VM:
25/8 15.30: Tyskland-Sverige
26/8 15.30: Sverige-Danmark
27/8 18.30: Sverige-Schweiz
28/8 14.30/17.30: Semifinal
29/8 14.00/17.00: Bronsmatch/final

Matcherna visas gratis på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.

Allt du behöver veta om U19-VM i Brno

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-08-24, kl 20:10