Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Nordmarkens IBF satsar på Flex

Fem föreningar har valt att vara med och starta upp Innebandy Flex i sin förening i höst, föreningarna är Nordmarken IBF, Karlstad IBF, Skoghalls IBK, Hertzöga BK och Hagfors IF Uddeholm. Det flexibla sättet att träna på har möjliggjort för föreningarna att fokusera på olika målgrupper för att få in nya och bli fler i sin verksamhet.

Nordmarkens IBF har valt att vända sig till målgruppen äldre men kommer att välkomna alla som är intresserade av att vara med. Föreningen har även valt att kombinera Innebandy Flex med Floorball Fitness.

Vi kommer inleda träningarna med puls och power, som är delar av Floorball Fitness för att deltagarna ska få ordentliga uppvärmnings-, styrke- och konditionsövningar innan de kör igång med Flex-spelet. Det för att få bättre träning istället för att bara komma och knyta på sig skorna och kasta klubborna i en hög i mitten för att sedan dela upp lag och spela. Vi får däremot se hur det fungerar med lekarna om de är roligt för målgruppen annars får vi ändra på det, säger Stefan Sköld, Nordmarkens IBF

Det enkla konceptet är något som lockat föreningen som sedan tidigare har två så kallade gubbinnebandylag där målet är att bredda så att de får flera till att vilja spela innebandy. De har även som ambition att locka med fler tjejer/kvinnor då de inte har ett aktivt damlag.

Den enklare formen och att det är mer en motionsform och inte den traditionella gubbinnebandyn är det som lockar vår förening. Det är perfekt för oss, vi har försökt att få lite förändring i upplägget på våra pass och genom innebandy Flex blir den förändringen tydlig. Konceptet är dessutom något som finns i andra föreningar, vilket gör det lättare att sälja in, säger Sköld.

I framtiden hoppas Sköld att det kan bli fler Flex-lag i föreningen som skulle kunna vända sig till yngre. 

Läs mer om Innebandy Flex
Läs mer om Floorball Fitness

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56