Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Nilsson vill återvända till Hartwall arena – ”Sugen på revansch”

För tio år sedan spelade han sitt första VM i samma arena där VM på herrsidan ska avgöras den 4-12 december. Sedan dess har han hunnit med och spelat fem VM och är spelaren som, med sina 116 mål, gjort flest mål i herrlandslaget genom tiderna. Nu är målet att återvända dit hans VM-äventyr en gång började.

– Det skulle betyda jättemycket såklart och någonstans så skulle jag säga att det betyder det mesta den här säsongen, det är ett stort, stort mål som jag har, säger Kim Nilsson.

Kim Nilsson har spelat i landslaget sedan 2009 och blev uttagen till det svenska landslagets VM-trupp 2010. Sedan dess har han spelat samtliga VM, där han fått med sig två guld och tre silver. Nu vill han jämna ut medaljerna med ett till guld och dessutom ta revansch mot Finland som haft marginalerna på sin sida och vunnit de två senaste årens VM.

– Det kändes som att vi hade för mycket press på oss under senaste VM:et och det blev vi lidande av i semifinalen och finalen. Jag tror att det handlar om att vi måste släppa över mandatet på Finland nu och låta dem få pressen. Alla i det svenska landslaget vet vad som gäller inom gruppen och det är ju bara en sak såklart guld. Finland är regerande världsmästare och har vunnit några VM nu och det är dem som ska ha pressen på sig, säger han och fortsätter:

– Vi är många bra spelare som varit med och förlorat så revanschlusten talar för att Sverige kommer vara otroligt motiverade att vinna tillbaka guldet.

För att vinna menar Nilsson att det är viktigt med förberedelserna och att landslaget tar tillvara på de läger och landskamper som kommer under hösten, men även förbereder sig nu under sommarens försäsongen.

– Det viktigaste för landslaget blir att vi får ha med de bästa gubbarna helt skadefria. Och att vi någonstans under den här tiden hittar en glädje i gruppen så att vi kan få med oss det positiva ut på planen sen när det väl ska avgöras. Det är inte så många gånger som vi träffas inför ett VM och då gäller det att vi hittar och prickar in rätt saker för att vara förberedda och svetsat samman formationerna.

Så ser herrlandslagets schema ut:
- 1-6 september – läger i Växjö
- 16-18 oktober – Euro Floorball Tour, St Gallen, Schweiz
- 25-29 november – VM-läger i Varberg
- 4-12 december – VM i Helsingfors, Finland

Se schemat i sin helhet här.

Köp dina biljetter här och se VM på plats.

Läs mer om VM.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56