Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Nätverket #IBkvinnorleder stärker Ronja

Styrelseledamoten i Blekinges Innebandyförbund Ronja Lundbergs är med i Svensk Innebandys nätverk #IBkvinnorleder.
- Det bästa med första träffen var att träffa kvinnor från andra distrikt och föreningar och utbyta erfarenheter med dem. Jag gick ifrån första träffen och kände mig stärkt i mig själv och mina uppdrag.

Nätverket #IBkvinnorleder är inne på sitt tredje år. Årets grupp består av, precis som tidigare år, kvinnor med olika befattningar inom innebandyn från hela Sverige.

En av dem är Ronja Lundbergs, som är ledamot i Blekinge Innebandyförbund och även spelar i FBC Karlskronas damlag. Hon har varit aktiv inom innebandy sedan 2006 och sitter också ideellt i föreningen med olika uppdrag.

Hon är med i nätverket #IBkvinnorleder för att göra skillnad i sitt distrikt i framtiden.

- Jag är 21 år och den enda tjejen i Blekinges förbundsstyrelsen, dessutom rätt mycket yngre än övriga styrelsemedlemmar, vilket kan vara en utmanande situation att befinna sig i. Jag tycker nätverket fyller en funktion att stärka en kring att våga framföra sina åsikter samt tro på sig själv och sin kompetens.

I framtiden vill Ronja Lundbergs se fler kvinnliga ledaruppdrag och kvinnor som tar plats i förbundsstyrelser.

- Jag tycker det är viktigt med en blandning av män och kvinnor i styrelsen. Det blir en helt annan dynamik och ton på samtalet i styrelserummet.

- Jag skulle även vilja se fler kvinnor som är ledare i herrlag, vilket inte är särskilt vanligt idag. Manliga ledare i damlag är däremot mer regel än undantag. I framtiden önskar jag att det finns en kultur som gör att det är minst lika självklart att kvinnor leder herrlag.
 

short_text    Publicerat av Carl-Christian Frunck 2020-10-06, kl 11:55